Garageträff 3-5 sept 2021
Rohdins Classic Car AB, Trollhättan
 
Bor i Gävle, så jag har bra många mil att köra för att komma till den årligen återkommande "Skandinaviens största Rolls-Royce & Bentley event".

Anlände till Trollhättan på fredag eftermiddag och kunde då gå i lugn och ro titta på de bilar som redan kommit och framför allt på de bilar som finns inne i verkstan.
Fredagen var vikt till att tar hand om de bilar som i förhand bokat service och genomgång av bilen.

Fortsatte till Albert Kök & Hotell. Checkade in och kollade på de bilar som kommit till Hotellet. Vi samlades runt bilarna och gick runt och "sparka däck". Riktigt trevligt.Klockan 19.00 var det tid för trerätters middag. Som vanligt blev det en matupplevelse. Detta ställe kan mat och hur man presenterar det på en tallrik.
Bara upplägget gör att det smakar bättre.

Lördag 4 sep
En bra frukost. Tog tid på mig för att avnjuta läckerheterna.
Klockan 10.00 öppnas portarna till verkstan. Efter en lugn morgon bar det av till Rohdins Classic Car, Industrigatan 4, Trollhättan.

Redan har det samlats många bilar.


Efter att skrivit i gästboken och ett glas i handen, var det dax att gå runt och kolla alla bilar. Oj, vad många.

Det var en bra bit över 150 bilar. Vilka bilar.

En Renault från 1908 och flera modernare bilar.

Kolla alla bilder. Länk till bilderna finns längst ner.
När man gått runt en tid smakar en lunch. Den har "Alberts" kört upp. Nudlar med varmrökt lax och en massa "grönt". Jag tyckte det var verkligen gott. Orkade inte äta upp allt, tyvärr.

Dessa träffar är otroliga. Man pratar med personer som man delar ett intresse med. Många goda råd och tips utväxlas. Många skratt. Har du sett den? Fick gå och kolla sånt som man missat.

En bekant avslöjade att han haft en dröm sedan ungdomen. Äga en Jaguar. Nu fick han chansen att provköra. Han blev kär. Köpa? Törs inte. Hon var med. Men han fick provköra. Han log brett när han berättade. Stämmer det, Hans?

Inne i verkstan fanns mycket att titta på. Mercedesen med måsvingarna,

P1800 renoveringen och alla de andra. Intressant att se de omfattande projekten.
Vissa kan vi följa via facebook. Anders lägger ut tex jobbet med P1800.

Då blev det tid för underhållning. Vocalettes, gruppen som skapades till Rhapsody In Rock tillsammans med Robert Wells. De har spelat in egna "skivor" och deltagit i ett otal populära program. De framförde många melodier där även vi i publiken kunde delta. Efter 20 minuter var det tid för prisutdelning.

Många hade uppmanat förslaget om att vara retroklädda. Alla visades upp och efter juryns utslag delades priser ut. Första pris gick till Sybylla och Lars.Vocalettes show fortsatte och därefter var det tid för att återvända till hotellet och förbereda sig för 6-rätters måltiden. Vi samlades och njut av den bubblande fördrinken innan vi satte oss till bord.

Sex rätter. Efter de tre första blev det avbrott för Vocalettes show. De framförde populära melodier och lyckades få oss att delta i sången. Det var bra att få lufta stämbanden och röra på sig.

Sedan fortsatte måltiden. Vi åt och njöt. Det var inte var att maten var god - den var upplagd på tallriken som en vacker tavla. Det var nästan synd att förstöra den.
Allt serverades med dryck som var anpassad till rätten.

En kväll full av njutningar.

Söndag
En perfekt frukost.
Jag själv var tvungen att åka hemåt igen.
De som stannade fick möjligheten till att göra en ångtågstur mellan Anten och Gräfnäs.
Dessutom bli guidade vid slottsruinen och forngårdarna.
Som sagt, jag kunde inte delta, varför jag inte kan berätta mer om detta.
Hoppas någon deltagare kan berätta och skicka bilder, så kan jag publicera det.

Jag har redan bokat plats för träffen nästa år.

Roberth Nironen, Gävle
 
Länk till fler bilder - klicka här!