Tekniskt seminarium hos Rohdins Classic Car i Trollhättan
8-10 november 2019


Såg annonsen i klubbtidningen, Bulletinen nr 3, att Rohdins Classic Car ska genomföra ett tekniskt seminarium som handlar om Rolls-Royce Silver Shadow/Corniche och Silver Spirit/Spur samt motsvarande Bentley modeller.

Helt perfekt. Har en Silver Shadow 1969 och vill gärna få information och kunskap om hur allt fungerar mm. Man kanske till och med vågar på att göra något mera själv efter detta.

Flera år sedan var jag på ett tekniskt seminarium som RREC anordnar varje år på Hunt House. Nu får man friska upp minnet och förhoppningsvis lära sig lite mer. En stor fördel med detta seminarium blir att det genomförs på svenska, eller någon lokal dialekt.

Efter att checkat in på Albert Hotell, blev det en öl i baren. Fredagsmyset skulle börja 19.00. Det var spännande att se vilka som nu skulle komma. Hur många kommer jag att känna igen.

Det blev en trygg början. De som dök upp först var Carina och Anders Rohdin. Ja, då känner man minst två. Det kom fler och fler. Det fina med denna träff, är att man direkt har ett naturligt samtalsämne att prata om. Rolls-Royce och Bentley. Dessutom hade många även andra bilmärken och motorcyklar. Det blev mycket att prata om.

Fredagsmys är mysigt. En härlig buffé där man plocka det man vill och hur mycket man vill. Efter en härlig måltid och trevligt sällskap med spännande samtalsämnen, var det tid för sömn.

Lördag morgon bjöd på ett härligt disigt väder. Det kunde vara värre. Men, frukostbuffén lyfte humöret. Vi samlades inne i bilverkstaden. Många gamla bekant och många nya som man fick tillfälle att lära känna. 

Verkstaden var fylld med bilar och vi hann med att gå runt och titta, fota och prata om dem.

Anders och Carina Rohdin hälsade oss välkomna.
Började med att presentera alla deltagare, ett trettio tal. Han började med sig själv. Hur han drabbades av ”rolls sjukan” och hur smittsam den är. Han förmodade att flera deltagare redan var smittad av den.

Anders berättade om oss alla, och även de bilar som vi har. En kort presentation av företaget. Företaget står idag på fyra ben; Bilverkstaden, Bilrenoveringar, Bilmäkleri och Reservdelar.

Sedan började det.
Anders Rohdin och Andreas Lund (anställd tekniker med stora kunskaper om våra bilar. Specialist på hydralsystemet), var föreläsarna.

Första delen var teoretisk genomgång och det följdes upp med praktiskt genomgång på bilarna. Detta skedde på varje del av bilen och de olika modellerna. Det blev för mig ett bra upplägg.
Först teori och sedan få se på en bil.

Frågorna haglade från deltagarna och diskussionerna (erfarenhets utbytet)  var intensiva.


 
Avbrott för lunch. Rhodins Classic Car bjöd på smörgåstårta. För mig var det jättegott. Det var länge sedan jag åt smörgåstårta. Med lax och massor av räkor, smaskens.Eftermiddagen fortsatte, och fullmatade med information tog vi oss Albert Hotell. Där väntade en sex rätters måltid. Efter mingel, kom den första rätten. En fullträff för mig. Löjrom med tillbehör. Kan det börja bättre. De övriga följande rätterna var av högsta klass. Hotell Albert är ju kända för sin höga klass av mat.
Med så många rätter blev måltidsstunden lång. Då fick vi tillfälle att lära känna varandra lite bättre.

Sovtime – Frukosttime

Söndag (fars dag)
Skrapa framrutan.
Seminariet fortsätter med samma upplägg. Teori och sedan praktik.Allt avslutades med en frågestund och Anders visade vilken typ av information man kan finna och tanke från via Internet. Det blev för många en a´ha upplevelse. Allt avslutades med en gemensam lunch – pizza.

Fördelarna som jag upplevde var
- Informationen vi fick
- Gott om utrymme för erfarenhetsutbyte
- Många intressanta bilar att titta på
- Många intressanta deltagare att prata med
- Mycket bra dokumentation som vi fick
- Maten – det var ju Hotell Albert
- Bra arrangerat seminarium

Vid pennan
Roberth Nironen, Gävle


Här är länken till fler bilder