RALLY VÄSTMANLAND 4 – 5 MAJ 2019

Text: Christina Thörnquist Bolg

Efter en god natts sömn och en god frukost på Färna Herrgård & Spa körde vi tillsammans med Anders o Carina Rohdin till Kungsör för att möta övriga medlemmarna i Rolls Royce- och Bentley klubben utanför Miniature Kingdom.

När vi kom dit väntade fika, kaffe och en ost/skinkfralla och under tiden som vi intog det så berättade vår guide Staffan Anger lite om dess historia och uppbyggnaden av alla dessa miniatyr landskap.

Där gjorde dom mini-kopior av städer där man återskapar kända byggnader och personer i ett landskap med modelljärnvägar. Där finns också modeller av Stockholm, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Mora, Åreskutan och det växer hela tiden. Värt ett besök om ni är i närheten.

Efter besöket gick avfärden tillbaka till Färna Herrgård i en karavan genom fina vägar och parkerade våra bilar framför herrgården där alla gäster kunde njuta utav utsikter av fina bilar.När vi hade parkerat bilarna väntade Afternoon Tee som vi avnjuter i Vinterträdgården. Underbart fina uppehållsrum.

Kvällen avslutas med en tre-rätters lyxmåltid tillsammans med våra underbara vänner på Färna Herrgård. Efter att middagen var avslutad gick vi upp till högsta våningen (skybaren) och drack kaffe och drinkar.När frukosten var avklarad på söndagen så var det dags för utcheckning och avfärd mot Köping och besöket på Bil och Teknikhistoriska Samlingarna där vi parkerade bilarna både utanför och på gatan till allas beskådning. Där väntade vår guide Hans Eriksson och får information i föreningens klubblokal.

Sen fick vi en fin guidad tur bland de extremt intressanta bilarna. T.ex. en Bugatti med fin tävlingshistoria eller Torsten Krügers 8-liters Bentley, Mercedes SSK och många andra fina bilar.

Tack Ulf och Barbro Klaeson för en fin helg med rally m.m.