Årsmöte och Rally i Söderköping 1-3 juni 2018
 

De första vackra dagarna i juni höll RREC Årsmöte och rally i natursköna östra Östergötland, närmare bestämt på Söderköpings brunn med anor från 1774.
Kalle Giertz och Lars Nord stod som arrangörer för denna innehållsrika helg.

 

Drygt 65 medlemmar i den svenska RREC sektionen med ca 35 välputsade entusiastfordon umgicks under gemytliga former i dagarna tre.

Vi samlades på eftermiddagen, fredagen den 1:a juni, genom att först parkera skyddat i brunnsparken, checka in på hotellet, mingla och hälsa på alla gamla bekanta och nya medlemmar. Därefter gemensam buffémiddag på kvällen i det vackra anrika hotellet nära centrum av Söderköping.

På lördagen körde vi först i kolonn väg 210 österut 4,3 mil genom det natursköna landskapet över Lagnöbron ända ut till det idylliska fiskeläget Tyrislöt i S:t Annas skärgård, där vi besökte det lilla skärgårdsmuséet, som sköts av hembygdsföreningen. 

Där bjöds också på kaffe och bulle, och vi fick chans att pusta ut i det vackra varma vädret. Därefter körde vi vidare till Stegeborgs Hamnkrog där det först serverades en lunch på bryggan i båthamnen.

Under förtäringen fick vi en intressant presentation av Svenska sjöräddningssällskapet med efterföljande möjlighet att titta in i kajutan på ett av deras räddningsfartyg.

Efter lunch blev det en kvalificerad guidning vid Stegeborgs slottsruin. Slottsruinen ligger belägen på en liten ö i Slätbaken nära inloppet till Göta Kanal.

Stegeborg var under medeltiden ett av Sveriges viktigaste fästen och kungligt slott fram till 1600-talet. Guiden berättade livfullt om att dåtidens mäktigaste släkter möttes i blodiga strider eller hårda förhandlingar vid borgen.

Eftermiddagen var fri. De som ville åkte gemensamt med Kalle Giertz till en byggnadsminnesvårdsdag vid Edgards Hus på norra Lagnö. Edgars Hus är en 100 år gammal villa med en intressant historia.

Boningshuset är från 1918 - här har tiden stått stilla - förutom en elinstallation på 40-talet och en del tapetbyten och ommålningar.

Fasaden är nymålad i ursprunglig grön färgsättning. I början av 1920-talet var här pensionat och från 1926 och 40 år framåt fanns en telefonväxel till för boende i skärgårdsområdet.

De som inte följde med på denna utflykt kunde istället utnyttja hotellets SPA-anläggning, vandra i Söderköping eller göra något annat.

Kl 19 mötes vi alla åter på hotellet vi för kvällens festliga middag med tal av bl.a. klubbens ordförande Per Östlund.

På söndag morgon hölls ett välorganiserat årsmöte på hotellet. Läs mer om vilka som blev valda och avtackade i kommande bulletin.

Nöjda och glada tackade vi varandra för den här trevliga helgen, särskilt till arrangörerna Kalle Giertz och Lars Nord, och vi hoppas på snart återseende.

Vid pennan och bakom kameran:
Michael Insulander  Här finns fler bilder, Klicka här!