Teknisk seminarium 1 oktober 2017

 

I samband med moderklubbens 60 års jubileum så lyckades styrelsen utverka ett ekonomiskt bidrag till Svenska sektionen då vi här uppe i höga nord av naturliga svårigheter kan deltaga i evenemang som ordnas i England. Drivkraften att Svenska sektionen skulle få lite valuta för vårt bidrag till England får nog tillskrivas Hans Örming som med styrelsen tyckte att ett Tekniskt seminarium på hemmaplan skulle kunna vara ett bra alternativ, sagt och gjort, nu var det bara till att ordna en lokal samt ett par visnings objekt, och det beslöts att en tidig Shadow samt en Silver Spirit skulle vara lämpliga objekt.

 

Lasse Amarald med sina kontakter ordnade en Lokal i Arninge  som ligger i Täby ca 1 mil norr om Stockolm som både huserade en stor konferanslokal samt en billyft vi tackar Bosse Ahlqvist ägare av JR förvaltning AB som även innehar en Corniche och en Spirit

 

Som ledare av seminariet var Steve Pike och Dan Allen från English Car Care från Löddeköpinge som enbart för resekostnad ställde upp för Svenska sektionen.

Deltagande blev över förväntan vi blev 30 st. Inbjudan gick ut till klubbar som omfattar Rolls-Royce och Bentley men även till tidningen Classic Motor som gav ett antal deltagare som inte var ägare av vårat märke.

 

Det hela var pedagogiskt upplagt vid varje delämne så gick vi ut till lyften och fick beskrivning hur och var saker och ting fungerade och vad som bör uppmärksammas allt från oljelekage till hydralikens mystiska värld. Det poängterades en enkel åtgärd är att kolla varningslamporna, att se en ilsken röd lampa lysande så bör reparationen inte lösas med att skruva bort lampan, det kan bli dyrt. ( förmodligen har Steve Pike råkat på denna den typen av åtgärd ).

 

Av dom livliga diskussionerna både i möteslokalen och under bilarna så tycktes detta var ett lyckat drag från Svenska sektionens sida och att det gav mersmak och hoppades att detta skulle bli en fortsättning och kanske till och med bli en uppföljning där en specifik detalj skulle mera handgripligt dissekeras under kunnig ledning.

 

Vid pennan

Clifford