Årsmöte och Rally 5 - 7 juni 2015, samt 35 års jubileum
Lundsbrunns Kurort
Resan till Lundsbrunn, som ligger strax norr om Skara gick bra. Incheckningen började kl 15.00. Efter att väskorna placerats i vårt rum, smakade en kopp kaffe mycket bra.
Det soliga vädret gjorde att vi kunde sitta ute och se alla dessa vackra bilar som anlände. De ställdes upp på de gräsytor som fanns vid hotellet entré.

Klockan 18.00 samlades vi i ett konferansrum och där berättade Stina Lundbäck (91 år) om trakten. Det blev en spännande berättelse som stäckte sig från den tid när de första människorna bosatte sig där - till vad som hänt de sista åren och hur framtiden ser ut.
Hennes röst och språkbruk var detsamma som när man hade lyssnat på tex Sven Jerring. Lite gammelsvenska.

Därefter kunde vi anfalla den grillbuffé som blev uppdukad.

Lördag, Nationaldagen, Motorhistoriska dagen och Rally dagen för RREC. Det vi har att se fram emot är ett besök på Läckö Slott. Guiderna står och väntar. Tänk dig 50 bilar i rad åker de 45 km till Slottet.

Många bilar var flaggprydda och färden gick igenom ett böljande landskap. Vädret var inte riktigt på vår sida. Det var omväxlande sol och därefter en kort regnskur.

Vi fick köra upp ända fram till slottet utmed en brant backe. Där ställdes alla bilar upp.

Inne på borggården var entrén till Kungasalen och guidningen kunde påbörjas. Slottet historia sträcker sig tillbaka till medeltiden, då det byggdes för att vara biskops- och kungaborg.

Det var på 1600-talet som slottet fick sitt nuvarande utseende. Magnus Gabriel De la Gardie formade slottet efter 1600-talets barockideal.

Efter visningen passade många på att besöka slottbutiken och där köpa något minne från besöket.

Tiden går snabbt. Trots en stadig frukostbuffé så börjar det suga i magen och det blev tid för lunch. Med våra bilar åkte vi vidare till ett fiskeläger "Spiken".

Där blev det trångt med så många bilar. Men det gick.
Naturligtvis var det fisk som serverades. Tänk vad mat kan smaka bra när den äts utomhus.


Tillbakaresan gjorde vi på egen hand. En del passade på att snabbt återkomma till Hotellet och där utnyttja SPA anläggningen.

Själv passade vi på att svänga in till Lidköping och se deras rådhus och nya torg. Också gamla stan. Där skulle det även finnas ett berömt konditori, men det hittade vi inte. Det blev att återvända till hotellet. Flera personer hade samlats runt de parkerade bilarna, så vi fick tillfälle att berätta lite om dem och svara på alla typer av frågor.

Galamiddagen kommer närmare. En drink före maten satt bra och med stora förväntningar samlades vi i matsalen.
Men innan dess fick vi njuta av körsång. Hotellet hade en annan grupp som gäster. En kör. De framförde några sånger och avslutade med nationalsången (med tanke på dagen).

En tre-rätters måltid med goda drycker.

Direkt efter blev det lite tal. Vår ordförande Lars Nord delade en 20-års nål till Kjell Lind och en 30-års nål till Anders Rohdin. (Hur lång tid man varit medlem i RREC).

Lars Nord har tidigare meddelat att han inte ställer upp i omval till ordförande. Lars avtackade med tal, blommor och present. Lars tackade för 5 fina år och han önskade klubben en bra och fin framtid.

Priser för personalens val av vackraste bilen delades ut.
Pris för äldsta bilen, Pris för den som hade längst resväg.
Bästa arrangemang under 2014 - Årsmötet i Dömle.

Därefter priser som lottades ut. Priserna var sponsrade av Anders Rohdins Automobile Service och delades ut av Carina Rohdin.

Ordförande RREC Hunt House, Mr Duncan Feetham och hans fru Vivien tackade för att de blivit inbjuda till klubbens 35-års jubileum. Han tyckte att den svenska klubben är en mycket framgångsrik klubb och därför är det speciellt roligt att bli inbjuden.

Kvällen avslutades med dans till en trevlig orkester.


Söndag klockan 10.00 - RREC Årsmöte

Innan årsmötet inleddes hälsades Ordförande RREC Hunt House, Mr Duncan Feetham välkommen. Han var glad över att få träffa den svenska sektionen.

Han gav en tillbaka blick på vad som hänt i den engelska klubben de senaste åren och vilka förändringar som skett efter att han blivit ordförande. Verksamhetsinriktning och fördelning av ansvar har blivit tydligare. Beslut om hur den ekonomiska situationen ska förbättras.

Lars Nord hälsade alla välkomna till årsmötet.
Verksamhetsberättelse och balans - resultaträkning godkändes och styrelsen fick ansvars frihet.

Lars Nord har beslutat att inte ställa upp i omval. Rune Johansson valdes till ny ordförande. Christer Byhr valdes in som ledamot och Stefan Tanzborn som suppleant. Omval av Per Östlund, Jan Segerfeldt och Rolf Eriksson.

Medlemsavgift året 2016. Genom de höjningar som den engelska moderklubben gjort och en ogynnsam växelkurs måste vår medlemsavgift höjas. Detaljerad information om höjningen kommer.

Årsmötet avslutades och vi kunde med våra bilar, styra kosan hemåt. För att nästa år samlas till ett årsmöte i stockholms trakten. Även där kommer mer information
Bevaka därför hemsidan.
 


Ta del av fler bilder - klicka här!

och

Ännu fler bilder, foto: Anders Rohdin

Text o bild
Roberth Nironen