Årsmöte och Rally
16-18 maj 2014
"I Selma Lagerlöfs spår"

Ett av årets största bilhändelser är RREC´s Årsmöte med tillhörande Rally, 16-18 maj 2014.

För att göra detta till en självklar succe, så är det Mona-Lisa och Derek Illingworth som svarar för arrangemanget.
Orten Deje och Dömle Herrgård har jag då inte hört talas om. Mitt i det sköna Värmland.
Du vet väl att i Värmland skiner alltid solen – och det gjorde den. Hörde till och med att det var någon som tyckte att det var för varmt.

Deje, Dömle Herrgård låg i den Värmländska skogen. Vi fick åka genom slingrande vägar, passera massor av sjöar och helt underbara vyer. Nu trivs du, sa frugan. Köra rally på de slingrande vägarna.

Har hört talas om att det finns personer som kört rally i Värmland med Volkswagen, Fiat och andra märken. Men som medlem i RREC kör man rally med Rolls-Royce eller Bentley. Släng dig i väggen Värmland. Här kommer killarna och tjejerna med riktiga bilar.

Fram kom vi till Dömle Herrgård. Parkerade bilen framför Herrgården. Gick in och fick ett glas med mousserande vin. I värmen var det uppskattat med en kall dryck. Under eftermiddagen strömmade det in bil efter bil. Vi satt där och njöt av utsikten, passade även på att njuta av den värmländska utsikten. Till slut hade 35 bilar kommit. Vilken utsikt.

Men, nu har ögat fått sitt. De nedre regionerna vill nu ha sitt. I kväll var det grillbuffe. Tänk att få äta nygrillat, korv, kött, kyckling, majs och mycket, mycket mer. Skönt att få äta grillat utan att få grilla det själv.

Nästa dag blev det utflykt. Till Selma Lagerlöfs Mårbacka. Resan dit gick bra och alla kom fram (enligt senaste uppgift). Det blev pampigt med att alla bilarna som stod framför huset. De andra bilarna och motorcyklarna var hänvisade till en parkeringsplats om låg lite sidan om, Men vi parkerade framför entrén till Herrgården (en RREC förmån).

Nu skulle vi få en guidad tur. Vi var så många så vi blev uppdelade i två grupper. Jag och frugan kom i grupp 1. Guiden visste vad han pratade om och gjorde det på ett utmärkts sätt. Kanske den bästa guiden vi haft hittills. Men den andra gruppen påstod att de haft bästa guiden, fast det inte var samma person.

Vi fick även kaffe med en god kaka. Tid att åka tillbaka.
Bilarna ställdes upp framför herrgården och det kom många som ville titta på bilarna. Vi fick tillfälle att berätta om bilarna och vår klubb. Lokal TV och flera tidningar hade hittat dit för att dokumentera det fina besöket.

Kvällen, en drink, träffa en värmländsk rally profil. (körde dock inte RR eller Bentley). Vi får väl lyssna på vad han säger. Tommy Christoffersson berättade om sin karriär.  Han körde bil innan han hade fått körkort. Vanligt i Värmland.

Det blev en spännande beskrivning av hans liv, fram till nu. Hans relation till bilvärlden. Vilka han tävlat med och tävlat emot. Alla historier kring tävlingarna. Hans berättelser ledde fram till många goda skratt.

Vi avbröts av ett besök. Gustaf Fröding påkallade uppmärksamhet. Han ville berätta om sitt liv och även läsa, både kända som mindre kända stycken. Gustaf var en trevlig person. Han drog även saker som ”låg under bältet”. Det var straffbart på den tiden. Men, idag skulle säkert ingen reagerat.

Gustaf underhöll oss och även under middagen.

Som förrätt serverade en löjroms toast. Det var inte bara en löjroms toast – det var en upplevelse.

Varmrätt; fjällröding med champange smör sås.

Dessert; creame de brule

Genomgående olika vita viner.
Taffeln bröts

Nu gick vi till Kyrkan på den röda mattan.
Där väntade prisutdelning och därefter dans. Gretas orkester spelade upp och det var många som sträckte på benen.

Efter dansen, natti, natti.

Söndag - Frukost - Årsmöte
De flesta kom till årsmöte. Styrelsen fick ansvarsfrihet.
Medlemsavgiften 2015 blev oförändrad.

Nästa års rally och årsmöte beslutade.
De som var med fick höra var och när. Alla de andra får vänta.
Det är en fördel att vara med på våra årsmöten.

Vid penna och kameran
Roberth Nironen, Gävle


Vill du se mera bilder så är det bara att klicka här

Mer bilder

och

Klicka här för ännu fler bilder tagna av Anders RohdinSe filmen från Årsmötet och Rallyt
www.rrec.se