RREC Rockingham Annual 20-22 juni

Farväl till Rockingham

Efter fem år av ofta vått, stormigt, regnigt (ibland allt på en gång)  Annual week-end på Rockinghams ägor, var det så dags för den sista rally-week-enden där. Denna sista gång bjöd det dock på soligt väder och +25 grader - många ansåg att detta var den bästa hittills och passade bra som ett "farväl till Rockingham"!

Nu ser vi fram emot 2015 och de nästa fem åren på fantastiska Burghely House, vid Stamford, inte långt därifrån.
Gäster på fältet var denna gång "Vanden Plas Owners Club" och de visade upp några Austin Princess, stora och små, några med R-versionen av Rolls Royce motorn.
Dessutom hade även medlemmar av "Continental Elegance Section", (Mestadels bestående av Phantoms) sin lilla plats och tält med förfriskningar.

De tog en runda runt Rockingham Castle, med både greven och hans fru och son som passagerare och åter vände i kortege till fältet, där något svalkande erbjöds. H&H auktionen startade redan på fredagskvällen med inbjudan till deras tält för att förhandsvisa det som skulle bjudas ut på lördagen.

Mycket folk strosade runt på lördagen (en del med sina hundar), i det soliga vädret, med ett leende på läpparna, dukade upp sina pick-nick korgar från bakluckan och njöt av tillvaron. En Merlin-motor stod uppställd för demonstration och drog igång sitt vrålande motorljud emellanåt (och störde idyllen).

Vid "bespisnings-tältet" - där allehanda läckerheter fanns att köpa, spelade även de glada "jazz-gubbarna" upp sin smittande musik. Förutom alla tält med diverse biltillhörigheter, kan nu även damerna inhandla  smycken, kläder, accessoarer av all de slag längs "huvudstråket" bland tälten.
Seminarer hölls fler stycken och Club-shopen var även den flitigt besökt.

Naturligtvis fanns vår gode "svensk-vän" från Irland, James Black på plats med artiklar både för bil och person (whiskyn hade redan på lördagseftermiddagen sinat!).

"Saturday Night Fever":
Så var det då dags för kvällens återupplevnad av den tidigare så populära "dinner and dance" eventet, förlagt till The Three Swans Hotel i Market Harborough. (Speciellt intressant att se utgången av det hela då undertecknad och make stod för organisationen av denna). En del gäster fanns på samma hotell och andra som bodde i närbelägna Rockingham Forest hade buss fram och åter för kvällen.Champagne bjöds på vid ankomst och strax efter spelades kvällens klassiska del upp:
Corinne Page (sopran) och Gerard LeClerk (cello) bjöd på en fantastisk halvtimmas underhållning. Gerard LeClerk är för övrigt ordföranden för den nyligen startade Romand Sektionen - och i sann klubbanda bjöd detta par på sitt musiserande!.

Tre-rätters-middag serverades och då vi väntade på desserten passade ordföranden Duncan Feetham på att säga några väl valda ord, följt av Australiens RROC ordföranden Kim Stapleton som föreslog att man skulle besöka deras trakt och uppleva nåt rally "down under"!

Under och efter middagen hade vi nöjet av att lyssna och dansa till "The Millenium Jazz-Band", en grupp av sex duktiga musiker som fick det att spritta i benen! Och det gjorde det speciellt för en av den engelska nordöstra sektionens medlem, Jeff Dennis, som visade sig vara en riktig "danceman" och höll igång värre än Michael Jackson - speciellt oroande blev det då någon sade att han hade haft en hjärtinfarkt för några år sedan! Men när undertecknad förhörde sig om hans hälsotillstånd, så fanns det inget att klaga på  - han mådde toppen av att studsa runt

Söndagen, fortfarande med sol och värme, kom och med den nya aktiviteter på fältet.
Auktionen i H&H tältet satte fart och bland de bilar som fanns att bjuda på var en RR Silver Cloud 1, 1957 i ett förskräckligt tillstånd, då den varit utsatt för brand - här kan man snacka om vrak ! Det påstods att en av ägarna varit Zsa Zsa Gabor! Den såldes iallafall för £9.800!

Så var det då dags för "Concourse d'Elegance". De putsades och donades bland bilägare som anmält sig för bedömning - domare syntes åla sig under, i och emellan fordonen och huvudet under huven för att granska motorer.
En gammal bekant dök upp! Ni som deltog i Schwarzwald-rallyt kanske kommer ihåg Jonas Trachsel från Schweiz han som fick ta hem Hälge-älgen som tröstpris! Nåväl, hans dröm hade alltid varit att köra till England i sin 20/25 Hp 1932 för att delta i bedöming och parad. Och det var verkligen hans dag: han tog hem både en blå rosett för "First Class Elegance" OCH en lila för "Touring Class First"! Gissa om han pöste! "Well done", som de säger engelsmännen.

För informations skull så gick första priset " First Concourse Price" till en Bentley 4 1/4 Litre.
Numera är det dock så att vinnarna får inte ta med eller behålla sina trofeer - det blir en stunds glädjerus och sedan tas de tillbaka till Hunt House för nästa års lyckliga vinnare!

En ny kul grej - ganska intressant - tilldrog sig detta året: Körlektioner i en 100 år gammal bil (1913 Ghost)!
Mermie Karger, ägare av slik, ställde den till förfogande för personer under 45 år, som aldrig hade kört eller suttit i en gammal bil.

Så på söndags eftermiddagen kördes det och svängdes runt, och backades på en avsides plats på fältet. Mermie visande ett oerhört tålamod i att förklara för dessa ovana förare hur det går till. Kanske det bidrog till att få lite ungt blod i klubben?

Söndagen avslutades med en magnifik uppvisning av RAF's "Slaget om Britain minnes-flyg". En Spitfire och ett Hurrican plan snurrade, roterade, loopade och svängde runt på ett mästerligt sätt ovan för våra huvuden!
När man tittade ut över fältet, glimmade alla dessa bilar i solskenet, dock verkade det inte vara riktigt så många tusen som andra år - men väl en mäktig syn!
Nu hoppas vi på lika många eller fler besökare till nästa års event vid Burghley-House!

Reporterade från fältet
Mona-Lisa Illingworth 

 

 

Mer bilder - klicka här!  Foto: Anders Rohdin
 
del 1        del 2

www.rrec.se