RREC träff i Söderslätt, söndag 25 augusti 2013
 

Ett bättre sent än aldrig referat från vackra Söderslätt i slutet av augusti 2013

Tiden har rasat iväg och jag har helt förträngt att sätta ihop ett referat för hemsidan lite synd efter som det finns en del att visa och berätta om.

Jag som hade organiserat utflykten heter Kenneth Pilo och har varit medlem sedan jag köpte min bil 2010. Det var första gången jag gjort något sådant för RREC. Gensvaret blev stort och vi hade en ljuvlig dag tillsammans denna sena högsommardag.

Hela 18 bilar och 46 personer hade anmält sig till evenemanget. 

10st Rolls-Royce från Silver Wraith 1953 & 1957 till den nyaste en Silver Ghost från 2010 och där emellan Shadow I & Shadow II, Spirit & Spur
8st Bentley och vilken kollektion!!  Från en Mk VI, 1951. Söderströms jättefina R-type Continental, 1953. R-type SS, 1953. Park Ward 1964. Två stycken Continental från 2005 en Arnage från 2001 och en Azure DHC från 1997

Jag kände hur imponerande denna syn skulle bli när vi skulle glida igenom landskapet med våra välputsade bilar längs de vackra vägarna till våra mål och tänkte det här måste man ju nästan låta folk få veta om i förväg. Det är ju inte varje dag man får se 18 stycken Rolls & Bentley susa förbi på parad.

Efter övervägande så ringde jag lokaltidningen Trelleborgs Allehandas tipstelefon. Tidningen hörde efter en stund av sig vilket resulterade i en artikel före och en efter evenemanget och det var ju roligt! Vårt slutmål Svaneholms slott ligger så att säga i grannkommunen som håller sig med egen tidning och där läser man istället Ystads Allehanda och eftersom slottet befinner sig i trångomål och ingen riktigt vet hur framtiden skall te sig kunde ju de behöva lite extra publicitet så det blev ett pling till deras tipstelefon också.  Vilket blev en artikel även i den tidningen, inte lika välskriven som de från Trelleborg men dock….

 

Vi samlades söndagen den 25 augusti kl 10.00 utanför den oerhört stora Håslövs kyrka som ligger utmed E6 mellan Malmö-Trelleborg.

 

Härifrån gick färden vidare till det härliga stället Hallongården i Bodarp där vi intog förmiddagsfika i form av nybakade hallonmuffins och kaffe. Mycket shopping ägde rum i Hallonbutiken med hallon i alla dess tänkbara former, på burk, på flaska, i påse, och självklart färska i ask.

 

Efter vi var klara på Hallongården åkte vi vidare till Mejeriet i Värlinge några kilometer bort. Mejeriet har specialiserat sig på typiska engelska byggvaror. Här finns det man inte trodde fanns att uppringa i Sverige av sådana artiklar. Man kan t ex måttbeställa traditionella gjutjärns värmeelement, belysning, tapet, klinker lyktor, kopparbadkar, eller kanske en traditionell Thomas Crapper toalett? här finns det mesta om inte annat fick man en stor dos inspiration med sig hem!

 

Härifrån åkte vi vidare in mot Trelleborg, där jag vid gamla torg hade arrangerat en filminspelning när paraden susade förbi. 

 

Nu gick färden vidare till Sveriges sydligaste udde, Fiskrökeriet i Smygehamn. Där vi fick en fantastiskt god tallrik som komponerades ihop för oss, en Rolls-Royce tallrik med: om jag nu minns allt, Varmrökt lax, kallrökt lax, rökt makrill, heta kräftor, ägg & sill, räkröra, rökta räkor, hemlagad potatissallad och hembakt bröd & smör därtill. Detta intogs på den reserverade uteserveringen i strålande solsken medan alla 18 bilarna kunde stå på en prydlig rad i hamnen till den samlade publikens stora nöje. Dessutom mötte en överraskning oss när vi kom till Smyge. Ännu en Rolls-Royce och inte vilken som helst där stod en livs levande silvermetallic Phantom V som var ute och rörde på sig i det fina vädret.

Härifrån åkte vi vidare mot Svaneholms slott och fick längs vägen se fantastiskt vackra vyer och vidder. Väl komna till Svaneholm fick vi dela in oss i två grupper för en guidad visning av slottet och dess samlingar dagen till ära var en av guiderna uppklädd i 1700-tals kläder.
När visningen av slottet var slut hade statslimousinen (Phantom V)  från Smyge anslutit till paraduppställningen i slottsparken.

En underbar dag. Vädret kunde inte varit bättre heller. Nöjda och glada bröt vi upp vid 16.30

Se vidare:

 + bilder
 + tidningsartiklar
 + filmen


I skrivande stund skissas på en ny utflykt fram i maj månad.
Hoppas vi blir minst lika många då! Väl mött!

Kenneth Pilo och Göran Berg

 

www.rrec.se