ÅTER TILL ROCKINGHAM JUNI 2012 Titta på bilder
Liksom de senaste två åren, var Annual i England, förlagt till Rockingham, Corby i Northamptonshire.

Vi startade vår resa dit i "Duchess", vår RR 1937 25/30, en gammal veteran på långresor! Efter diverse färjor, Göteborg - Fredrikshamn, 4 timmars färd genom ett väldigt platt Danmark, till Esbjerg och färja vidare, nådde vi Harwich. Lyckligtvis med inte för hård sjö!

I kön till färjan träffade vi även andra klubb bekanta från Danmark och Tyskland - alla med samma mål i sikte!

Eftersom vi hade en dag tillgodo, körde vi runt i den pittoreska engelska landsbygden och hamnade för övernattning i Ufford Park Hotel, Norfolk.

Dagen därpå startade vi så resan mot Rockingham och då startade även regnet!
Då det inte, som förra året, var någon bussresa arrangerad, blev vi ändå några stycken från svenska sektionen som hamnade på samma hotell och råkades på "fältet" under regntunga skyar!

Tyvärr hade vädret i England varit mycket dåligt, dvs. häftigt regn och blåst, under en längre period och förutsägningen vädermässigt var för denna week-enden mycket negativ!

Det lade även sordi på antalet deltagare jämfört med tidigare år, - färre antal utställare och mindre antal besökare.

Vi drog på stövlar och regnrockar och trotsade vädrets makter och besökte fältet lördag och söndag och fann, trots allt, stämningen var god och bilarna blänkte under regndropparna!

Bortsett från väderlekar - denna årliga sammankomst är ett fantastiskt tillfälle och upplevelse att få se så många gamla och nya Rolls Royce och Bentley-bilar samlade på en gång. Plus att träffa den internationella blandning av entusiaster, som minglar mellan utställningstält och bilrader. Man kunde heller inte närvara detta året på "fältet" utan att minnas Lt. Colonel Eric Barras, OBE, denna magnatiska personlighet, och hans insats för denna klubb.

Det första "Annual" var 1959 i Blenheim och 1960 deltog 40 bilar i 5 olika klasser. När man ser antalet bilar på fältet idag, kan man inte annat än inse vad Eric har betytt för utvecklingen av klubben! I ett av tälten var en minnesbok framlagd för kommentarer och namnteckningar.

De senaste åren har en "annan bilklubb" bjudits in att ställa upp sina bilar på gräsplanen. Förra året var det Porsche-klubben - i år var det Rover P6-klubben som trotsade vädret och kom - båda två!!

Som seden bjuder, avlades besök i James Black Restoration- tältet, där vi fann oss stirrande in i gapet av ett kulsprutegevär, modell äldre! Black hade monterat, på ett bord, ett gammalt kulsprutegevär som varit fastmonterat på en Rolls Royce, som användes under första världskriget.

Pjäsen var en Lewis Auto 1914, tillverkad av Birmingham Arms, England. Tyvärr kunde inte hela Rolls Roycen med monterade kulsprutor medtagas och ställas ut, då den tillhör Irlands regering. Vi fick nöja oss med att titta på foton och vår ordförande, Lars Nord, fann sig sittande, kanske något obekvämt nära mynningen och bytte snabbt position!

Vid Vintage & Prestige-området, hade Richard Buddolph och hans män, ställt upp ett gammat Spitfire plan, till besökarnas nöje. Alla ville "testa" det, inklusive undertecknad, dock fanns ingen motor i det, så någon flygtur blev det inte!

En liten pub-middag organiserades, för de som kände sig hugade, på lördagskvällen, på Sondes Arms i Rockingham by - ett "stenkast" från hotellet.

Vårt hotell iår var Rockingham Forest Hotel ( ett Best Western), som låg nära till hands för "fältet" och kunde nås efter 10 minuters promenad.

Rekommenderat för nästa år!

Pub aftonen blev en mycket trevlig sådan, med ett 25 tal personer från engelska, irländska, tyska och svenska sektionerna, med god mat, dryck och service, samt sång - varav vår ordförande bidrog med sin version av "Helan går".........och Jim Black med sina populära irländska visor.

Dessutom var det under helgen en öl-festival och ett tält var uppsatt bakom puben med varierande sorters öl ( antal 32 var nämnt) och cider, från de olika engelska regionerna.

Några blev kvar där...................

På söndagen tittade faktiskt solen fram då och då och den årliga "paraden - concoursen - av vackra bilmodeller och prisutdelning kunde genomföras. Euforia!

Måndag var det så dags ( uppehåll i regnandet) att bryta upp - några av oss, som hade flyg hem samma kväll, tog tillfället iakt att tillbringa dagen med besök på bl.a P.A Woods - RR & Bentley specialisterna - i Essex.

Undertecknad och make, fortsatte färden i vår RR 25/30, neråt södra England, med ett kort besök på Guernsey ( kolla posten!) sedan åter via alla färjor igen, för att slutligen hamna i Bohuslän och låta "Duchess" vila ut i garaget! Hon gick bra "gamla Bettan" hela vägen, förutom en liten justering av startmotorn och en bakhjulspunktering!

Nu får däcken kallna tills nästa eskapad!

Mona-Lisa Illingworth.
 

Titta på bilder

www.rrec.se