ROCKINGHAM 18-20 juni 2010

Det har blivit en vana - ... den årliga träffen i England. Detta året förlagd till ett annat "fält" Rockingham Castle, inte förfärligt långt ifrån tidigare års ställe.

Vi tog bilen, RR Corniche S 1995. Via Göteborg - Fredrikshavn, vidare mot Esbjerg, en rak sträcka på 4 timmar. Vi seglade mot Harwich vid 7 tiden på kvällen och nådde England nästa dag vid lunchtid.

Vi hade en dag extra på oss innan Rockingham, så vi körde längs landsvägarna i Norfolk och övernattade i Kingsham Manor, ett gammalt herrgårdsställe, mysigt och med en exellent restaurang.

Tyvärr höll de på med lite restaureringsarbeten, så den annars vackra trädgården var lite tilltufsad, men vädret var strålande! Dagen därpå satte vi kursen mot Leicestershire och Rockingham.

Rockingham Castle byggdes redan av Wilhelm Erövraren, så det har stått där ett tag. Nuvarande ägaren James S Watson med familj har haft slottet i sin ägo under 450 år - inom samma familj.

En oerhört vacker trädgård omger slottet (lite onödig info: man har 650 glödlampor att byta ut emellanåt).

Det ligger vackert i Leicestershire, vid Market Harborough, en liten s.k. "market town" och omgivningen bjuder på flera av dessa pittoreska små engelska byar.

Man kan besöka slottet under juni-sept. Under söndagen hade vi tillgång till att besöka slottet, med lätt tillgång från fältet. (Mer kan läsas på www.rockinghamcastle.com).

Tyvärr var vädergudarna fortfarande på ett vresigt humör. Verkar som om vädret varit dåligt ända sen Jubileums-rallyt i Ystad. Visserligen sken solen, men det var bittert kallt. Både hatt, vinterjacka och halsduk + handskar åkte på! Detta var ändå juni månad!

På fredagskvällen, då Bonhams Auktionsfirma bjöd in för förhandsvisning av de olika bilarna som skulle auktioneras dagen därpå, med drink och mingel, regnade det och man klafsade dit i genomvått gräs och lermark.

Dock sken solen nästa dag och de många försäljnings tälten var uppsatta, ett bekant ansikte fanns där , Jim Black i sitt "restoration" tält, fortfarande glad över sitt besök och mottagandet i Sverige med sin Ghost - och diverse kiosk och barer var i full kommers.

I ett av tälten, vid sidan av Club-shopen, gavs seminarer under dagen, mellan 10-16, om olika bilmodeller, motorer och allmän information om skötsel av de "gamla" bilarna.

Vi hade nöjet att träffa på några svenska medlemmar. Anders och Esbjörn från Rohdins, Tommy Strömberg, som hade en bil, RR Wraith, till auktion i Bonhams-tältet, dessutom den gamle rally räven Kjell Andersson och hans svärson Sven-Erik. De sistnämnda "campade" på samma hotell som undertecknad och make, så vi tillbringade även några trevliga pub-middagar tillsammans.

Uppställningen på fältet detta året var lite annorlunda mot tidigare år. Tälten var uppsatta så att de formade en cirkel runt centret, där utställningsbilar och bilar som skulle dömas för diverse priser och utmärkelser var parkerade

Som alltid drog det många, besökare, entusiaster och bilar av alla årsmodeller och plåt och krom glänste i de kalla vindarna..

Speciellt engelsmännen gillar sina "outings", med pick-nick korg, bord och stolar uppställda vid bakluckan, champagneflaskor på is och naturligtvis har de familjehunden med!

Alla år tidigare har lördagen alltid avslutats med den pampiga galamiddagen med dans och tal från klubbens president och diverse ordföranden, med representation från olika sektioner, både engelska och continentala. Icke så detta året!

P.g.a. olika ansvars/arrangemangs oenigheter, har detta året denna festlighet framflyttats till en lördag i september istället.

Så, vi arrangerade vår "egna" lilla lördagsmiddag på en trevlig pub i Rockingham by, där svenskar, danskar och engelsmän hade en gemytlig afton.

Det hade dock ordnats ett större arrangemang av Essex och East Anglia sektionen på Holiday Inn hotellet, som tydligen var en succe, efter vad vi erfor dagen efter. Kanske det blir en uppföljning nästa år?

Söndagen var helt motsatt de två tidigare "fältdagarna" - solen sken, det var varmt, temperaturen kröp upp till +24!

Nu kunde man "skala av" sig alla lager av ytterkläder och njuta av en perfekt sommardag!

Lunch blev intagen utomhus vid cafe/bar tältet,( alternativt finns också lunch i Bonhams-tältet för viss summa vid dukade bord) till musik av ett glatt "moget" glad-jazz band, som spelade av hjärtans lust!

Eftermiddagen bjöd på parad av prisutdelning, där vackra RR och Bentley modeller, även en Astin Martin, gled förbi, dekorerade med rosetter och utmärkelser.

Ja, så skingrades alla från detta års "Annual". Hur det gick med Tommy's bil? Ja, den är kvar i England.

Vi återvände i vår Corniche S via Harwich- Esbjerg, med bilen full av diverse inköp från andra medlemmar (som flög över) och som p.g.a platsbrist inte kunde ta med sina inköp från fältet. Vad gör man inte för en entusiast?

Nästa års event förläggs åter till Rockingham. Det är ett besök värt att rekommendera! Kom bara ihåg att boka hotell rum i god tid - det är populärt och blir snabbt fullt!

Vi ses!

Kåserade Mona-Lisa Illingworth