Greasy Fingers Day #4, 12 April 2008

Anders Malmqvist har arrangerat denna träff där huvudämnet är SU förgasare.

Träffen hölls hos PIK AB i Skärholmen. 15 RREC medlemmar deltog. Torbjörn Hansson Pik AB berättade om företagen och de förändring som skett under de senaste åren.

De servar både Rolls-Royce och Bentley fortfarande men de har inget reservdelslager. Reservdelar  beställs efter behov. Vi är alla välkomna att ta kontakt med dem.Lawrence Sullivan var inbjuden för att berätta om SU-förgasare.

Han började med att berätta om de tre bröder som skapade förgasaren. Vidare om dess historia och de olika genombrott som konstruktionen gjort genom åren.

Han hävdade att detta är världens bästa förgasare.
Lawrence måste veta vad han pratar om eftersom hans titel är "förgasarguru".

Efter att fått lyssna på Lawrence en stund, får man klart för sig att det som han inte vet om SU förgasare är inte värt att veta.

Vi fick ta del av en teknisk genomgång över hur förgasaren fungerar och vad det är som kan orsaka och ställa till bekymmer.

De bilar som vi har kanske används för lite och det är en orsak till problem med att packningar och motsvarande torkar och förgasaren får tjuvluft.

Rengöring och byte av packningar brukar räcka i många fall.

Några av oss hade "bilen" med sig och fick då tillfälle till att få Lawrence synpunkter just på den egna bilen.

Själv hade jag med mig förgasarna från min bil i bakluckan på vardagsbilen. Även jag fick en snabb kontroll av förgasarna och "domen" över vad jag måste göra.

Naturligtvis blev det mycket prat om allt annat på våra bilar. Erfarenhetsutbytet blev stort. Tänk att en underrede kan väcka så stort intresse. Fotoblixtarna flödade

Träffen avslutades med att vi åt lunch på ett trevligt ställe utmed vatten.

Tack Anders, Pik AB och Lawrence för en givande dag.


Roberth Nironen
Gävle
   
   
www.rrec.se