Motor till vindrutetorkare (spolarpumpen)
RR Silver Shadow 1975
  Hej,
Ni som också har Silver Shadow; vet ni var man snabbt och bra kan köpa en ny/begagnad/renoverad motor? Jag fick anmärkning på besiktningen och mätning i dag visar att det är motorn som måste bytas.
Jag vet att Rhodin i Trollhättan kanske är den man först bör fråga.
Ombesiktning måste göras senast 8 okt, så relativt snabb leverans är naturligtvis bra.
Mvh/Rune
  Hej

Vindrutetorkarmotor finns på Flying Spares i England för ca 250 pund + moms + frakt.
http://www.flyingspares.com.

Hälsningar
Kai
  http://www.introcar.co.uk/acatalog/WIPER_ARMS___BLADES_1758_1653.html
Tack för svar! Och ursäkta mitt slarv. Jag menade INTE motor till vindrutetorkaren utan motorn till behållaren med spolarvätska. Det kanske snarast skall betecknas pump, eftersom den motorn pumpar fram vätska från behållaren.
Enligt länken ovan heter varan "Washer bottle, pump & Bracket assembly" och kostar £89.95 eller Euro 105.24. Man kan tydligen inte köpa pumpen separat. Jag har inte skruvat isär befintlig behållare med pump än. Det finns kanske en förklaring.
Mvh/Rune
 

Hej Rune

Börja med att kolla på Biltema och Mekonomen. De kan ha spolarpumpar som du kan laga spolaren med. Men börja med att göra ordentligt rent även i munstyckena framför vindrutan  och kolla strömförsörjningen till pumpen.
Kalle

  Hej Kalle,
Tack för goda råd. Jag ska i dag ta isär och kolla om det är täppt. Strömtillförseln är OK fram till anslutningen. Eftersom den lilla motorn alls inte hörs trodde mekanikern (som hjälpt Johan ett antal gånger) att motorn är paj. Jag ska demontera och kolla om jag ser något. Tyckte f.ö. att bilden från Introcar inte stämde helt, så sänder jag efter något från dem ska jag för säkerhets skull bifoga bild på hur det ser ut i dag.
  Hej igen Kalle,
Ännu en gång tack för dina råd. Jag tog med den gamla utrustningen till Biltema i Kalmar. Det visade sig att de hade en behållare med pump, som passade perfekt. Priset var 99.90! Enda skillnaden var att själva motorn/pumpen med anslutningar satt i botten i stället för i toppen. När man väl lyckats pillra dit elanslutningarna och slangarna passade behållaren så bra att man endast behövde komplettera med buntband nära toppen. Jag körde direkt till besiktningen och fick godkänt.
www.rrec.se