Försäkringar
Att ha rätt försäkring på sin bil är viktigt. RREC kan erbjuda
    RREC kontakt person
MHRF försäkring (Motorhistoriska Riksförbundet) www.mhrf.se Michael Andersson Åkersberga
MHRF försäkring (Motorhistoriska Riksförbundet) www.mhrf.se Anders Rohdin Trollhättan
MHRF försäkring (Motorhistoriska Riksförbundet) www.mhrf.se Roberth Nironen Gävle
If försäkring www.if.se Göran Berg Båstad
RREC är som de flesta bilklubbar är medlem i MHRF (Motorhistoriska Riksförbundet).

Motorhistoriska Riksförbundet företräder den fordonshistoriska rörelsen i Sverige och arbetar med bevakning av politiska frågor, kontakter med myndigheter och organisationer samt rådgivning och information. MHRF engagerar 100 000 medlemmar i 200 klubbar för målet att vårt fordonshistoriska kulturarv kan brukas, bevaras och utvecklas.

MHRF-försäkringen ägs och drivs sedan 1975 av de MHRF-anslutna klubbarna i samarbete med Folksam och har i dag över 37 000 försäkringar. Ägaren måste vara ansluten till en av dessa klubbar. Försäkringen är avsedd för personbilar, lätta och tunga lastbilar, bussar, traktorer, husvagnar, motorcyklar och mopeder.

Bilar och mc ska vara från 1996 eller tidigare, tunga lastbilar/bussar, husvagnar från 1986 eller tidigare, traktorer från 1976 eller tidigare och mopeder från 1986 eller tidigare. Om man i minst ett år haft, och ännu har, en försäkring för bil eller mc kan det finnas möjlighet att försäkra ett fordon av samma typ tillverkat 1997-2006 om det är av klar samlarfordonskaraktär. Fordonet ska vara i gott bevarat skick eller renoverat till ursprungsskick.

Ombyggda fordon kan också försäkras. Vi kan även försäkra fordon med avvikande detaljer samt fordon som är under rullande renovering, det vill säga fordon som ännu inte är riktigt färdiga.
 

MHRF Försäkringsinformation och premier

 
www.rrec.se