Den 16 juli 2022 bjöd AHK:s R-R/B sektion, i samarbete med RREC, till Skrotens café och skeppshandel, en trevlig liten pärla på Djurgården, Stockholm. Kan varmt rekommenderas för en liten utflykt.

Att få tillstånd att framföra våra veteranbilar på Djurgården krävde en hel del förberedelser i form av kontakter med parkeringsbolaget, som under överinseende av Kungen, hanterar trafiken på Djurgården.

När vi förklarat vårt ändamål och syfte med träffen möttes vi av stor förståelse och vänlighet. Vi var varmt välkomna att köra förbi avspärrningarna. Man uppskattade att vackra veteranbilar trafikerade Djurgården.

Bilarna välkomnades vid lunchtid och kunde parkera på reserverade platser vid Nya Djurgårdsvarvets kaj några steg från restaurangen.

För att komma fram passerade vi pittoreska kvarter och fick styra genom några trånga gränder. Innan vi begav oss in för att inta vår lunch var det många kära återseenden och glada miner. Kul att gå runt på kajen och beundra varandras bilar.

Efter god lunch och någon timmes trevlig samvaro var det så dags för var och en av oss att styra kosan hemåt denna vackra julidag. Tänk att denna vackra miljö finns ”mitt i Stockholm”

Text och bilder:
Michael Insulander & Rune Sahlberg