EMILY’s resa

Vi träffades på nätet
 

Emily emigrerade från England till USA 1960 och ägdes av John ”Jack” Goffette. En mäklare i en stad utanför Seattle i staten Washington på USAs västkust. En samlare av vintage bilar och under 60 år stolt ägare till denna gamla dam, en Rolls-Royce,20HP, coachwork by H.J Mulliner, open tourer 1929 (VIN GLN77, motor 04P)

Det var endast kännedom om 40 st av denna serie av 20 hp registrerade och inga noteringar av Emily fanns i Hunt House arkivet – hon hade varit ”borttappad”, men har nu återfunnits och registrerats som nr 41!
 
En speciell dam! Emily var Jacks’ ögonsten och minisiöst omskött! Tillsammans med sin vän Jason Milsom, såg de till alla bilarna i Jacks samling. Tyvärr blev han svårt sjuk och blev intagen på sjukhus men innan han drog sin sista suck, bad han sin vän och vapendragare Jason, att ta väl hand om Emily och endast sälja till en seriös köpare och köpe summan skulle gå till välgörenhet.

I detta fall ”The Childrens Swedish Hospital” i Seattle, Washington.! Vi ”hittade” av en chans, Emily på nätet där Jacks vän Jason annonserade ut henne. Då det var svårt p.g.a Corona-tider att resa nånstans, så tog Derek kontakt med Jason via mail.

Emily var kärlek vid första ögonkastet!! Efter diverse mail kontakt, videos, telefonsamtal, etc så blev vi ägare till denna gamla fina dam, i perfekt kondition!

Nu startade då hennes långa resa tillbaka till ursprunget. Först per landsväg från Stoney Point utanför Seattle, till hamnen i Portland (en tur på 96 mil!) och sedan lastad i en container till Europa, England och slutstation Guernsey!Som Jacks vän sa; ”nu är hon på väg hem igen!” Resan gick från Portland, genom Panama kanalen, över Karibiska havet, via Savannah på USA´s östkust och över Atlanten till England där hon nådde hamnen i Southampton, efter 6 veckor till sjöss.

Där fick hon stanna några dagar innan resan fortsatte över Kanalen till Guernsey. Hon anlände en mycket dimmig dag! Vi såg med spänning på när hon rullades ur containern och startade direkt när Derek tryckte på startknappen, inget problem med batteriet!

Första stoppet blev att fylla på bensin, då hon var mycket törstig efter den långa resan! Nu hör det till saken att då vårt garage redan var fullsatt, så blev det till att planera ett nytt bygge! Byråkratin mal långsamt på ön och det var bra att ha fristen av hennes resa till att förbereda det nya garaget!Nu är grunden lagd och tills att det är  inflyttningsklart, får hon dela kupè med en Rolls-Royce Seraph (1999) - en ålderskillnad på 70 år, men båda har sin egen karaktär och charm - övriga bilar får stå utomhus tills vidare. Hennes första ”outing” och debut här, var med Guernsey Old Car Club (GOCC) - där hon blev dagens stjärna!

Det kommer att bli fler sådana under sommaren här på ön!
Om Jack tittar ner från sin molntapp så ler han nog förnöjt?!

Emily har kommit hem!

Vid pennan Mona-Lisa Illingworth