Varmt välkomna till Sigtuna Mötesrunda 28-29 augusti

I snart femtio år har Sigtunabor och tillresta kunnat uppleva sensommarmarknaden

Sigtuna Möte i pittoreska Sigtuna stad. För att slipp onödig trängsel har marknaden i år utvecklats till Sigtuna Mötesrunda, en fullspäckad helg, fylld med roliga aktiviteter och evenemang, utspritt över destinationens fantastiska hotell, restauranger, kaféer, slott, föreningar och gårdar och butiker.

Veteranbilar är alldeles speciellt välkomna!
För att speciellt välkomna vackra veteranbilar erbjuder några av våra vackra slott egen parkering och rabatterade priser för er:

Skånelaholms slott hälsar veteranbilar hjärtligt välkomna under helgen. Vi erbjuder en plats för parkering vid slottets sydöstra sida, förmånspriser i slottsbutiken, goda mackor och nygräddade bullar i kaféet till generösa rabatter. Erbjudandet gäller endast de som kommer i veteranbilar och är iklädda tidsenlig dräkt.
OBS! Endast 4 bilar åt gången får plats vid slottet.

Steninge slottsby hälsar alla veteranbilar och dess ägare hjärtligt välkomna till oss under Sigtuna mötesdagar. Bilarna får ni gärna ställa upp och visa på gräsytan mellan Stenladan och slottsparken. Alla tidsenligt klädda veteranbilsmotorister erbjuds förmånliga priser på fika och smörgåsar hos Tomas i Restaurang Steninge bruk som ligger inne i Stenladan. Välkomna till oss!

Wenngarns slott välkomnar alla veteranbilar att parkera på den centrala gräsmattan som du ser snett till höger när du anländer på området. Veteranbilsekipage i historisk klädsel erbjuds specialpriset 50 kr för kaffe/te och bulle och småkakor i Kulturstallets bageri. Nämn ”veteranbilsrabatt” i kassan.

Skokloster

Veteranbilar är hedersgäster på Skokloster slott denna helg och är välkomna att parkera på gräsmattan bakom macken. 

Vi erbjuder veteranbilsklubbarna, förare och medpassagerare reducerat pris, 60 kr, på ordinarie guidad visning av slottet (visningarna tar 15 personer från och med 15 juli):

Guidade visningar | Skokloster (skoklostersslott.se)

HÄR ser du var de olika slotten ligger.

Sigtuna Mötesrunda-karta

För att man på ett enkelt sätt ska kunna hitta till allt det roliga håller vi på att ta fram en digital ”Sigtuna Mötesrunda-karta”.  Med hjälp av kartan kan man planera en egen rutt för att uppleva
hela vår härliga destination, från Sigtuna stad till slotten och vår vackra levande landsbygd.

Till Sigtuna hamn anländer en eskader av vackra veteranbåtar och på Stora torget är det torghandel. Kartan kommer bestå av ytterligare ett tjugotal trevliga besöksmål som denna helg har sina permanenta verksamheter öppna med tillfälligt tillskott av konstutställningar, hantverksmarknader, guidningar, musik och mycket mera!
Alla platser på kartan har öppet mellan 11.00-16.00 båda dagarna.

På vår hemsida kommer ni, lite närmare på den aktuella helgen, finna Sigtuna Möteskartan, ett detaljerat program och information om allt som händer i vår vackra trakt denna helg.

Vår strävan är att bibehålla den historiska andan och vi uppmanar både värdar och utställare, liksom våra besökare att klä sig historiskt - och gärna anno 1912
.

Vi hoppas få hälsa er varmt välkomna till Sigtuna Mötesrunda!

Varma hälsningar
Maria Martin

Projektledare evenemang

DESTINATION SIGTUNA 

Stora gatan 33
193 30 Sigtuna 
Direkt:
08-594 806 55
destinationsigtuna.se