Rolls-Royce reveals subtle clues to mysterious Wraith Kryptos code,
15 december 2020, GoodWood

”Wraith Kryptos är en Rolls-Royce-samling som ingen annan. Den är inbäddad med en kryptografisk chiffer och fylld med mysterium och intriger. Idag avslöjar vi den första ledtråden för kunder när de börjar ta emot sina bilar runt om i världen.

The Spirit of Ecstasy, figuren som pryder motorhuven på varje Rolls-Royce-bil, har nyckeln till att avslöja den här koden. Ordet KRYPTOS är graverat i Rolls-Royce-kryptering runt figurens bas, och med denna information kommer kunderna att kunna börja på deras kryptografiska resa. Den första klienten som dekrypterar den här koden kommer att få en unik gåva från Rolls-Royce i erkännande av deras extraordinära talang! ”

Torsten Müller-Ötvös, verkställande direktör för Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce Motor Cars har idag avslöjat en ledtråd till sin nyligen avslöjade Wraith Kryptos Collection.

När kunder runt om i världen börjar ta emot sina mycket begränsade Wraith Kryptos-bilar, kommer de att börja avkoda de mystiska meddelanden som finns inom skräddarsydda delar av bilens interiör och exteriör.

Avtäckt i juli 2020, var och en av de 50 bilarna i Wraith Kryptos Collection är dekorerad med en chiffer skapad av Rolls-Royce Skräddarsydda designer, Katrin Lehmann. Tidigare kommenterade Lehmann att hitta "nyckeln" är det första steget i att avslöja den mystiska koden.

Med inga framgångsrika dekrypteringar hittills avslöjar Rolls-Royce idag att Spirit of Ecstasy-figuren i denna gåtfulla samling döljer ordet KRYPTOS, i kod. Dessa sju dechiffrerade karaktärer hjälper klienter på deras upptäcktsresa när de börjar identifiera dessa bokstäver på Wraith Kryptos komplexa fascia.

På samma sätt översätts broderiet på nackstödet som det dubbla R-monogrammet, som återges i krypteringen. Bespoke-teamet hoppas att dessa ledtrådar tillsammans kan ge en "väg in" som gör det möjligt för ägare att försöka pusslet.

Kunder kommer att uppmanas att lämna in sina ansträngningar för att knäcka koden via Marques Whispers-ansökan från februari 2021. De första som slutför pusslet tilldelas ett unikt och prestigefyllt pris.

Endast två personer vid Rolls-Royces hem i Goodwood, West Sussex, känner till sekvensens fullständiga upplösning - designern och verkställande direktören. Svaret ligger i ett förseglat kuvert i VD: s kassaskåp.

Källa: Rolls-Royce Motor
Googleöversättning