BENTLEY CELEBRATES ICONIC MULSANNE AND LEGENDARY ENGINE WITH UNIQUE FINAL '6.75 EDITION'

Mulsanne 6.75 Edition av Mulliner begränsad till bara 30 bilar

Inspirerad av den legendariska 6¾-litersmotorn - den längst betjänande V8 i kontinuerlig produktion i världen.

Skapad av Mulliner, begränsad upplaga för att vara den sista av ett mästerverk av brittisk bilteknik och hantverk

Flying Spur för att ersätta Mulsanne som flaggskepp från Bentley

Mulsanne-produktionen avslutas våren 2020, med all personal som ska omfördelas till andra verksamhetsområden

Bentley kommer att erbjuda hybridalternativ för alla modeller


 

(Crewe, 14 januari 2020)
Bentley har idag tillkännagivit en slututgåva av sin flaggskepp Mulsanne, den likvärdiga lyxlimousinen.

Den utsökta Mulsanne 6.75-utgåvan av Mulliner kommer att begränsas till bara 30 unika exempel, vilket representerar en passande avslutning för ett mästerverk av brittisk bilteknik och hantverk. Bilen är inspirerad av - och tar sitt namn från - den legendariska 6¾-litersmotorn, som i år firar sitt 60: e år i kontinuerlig produktion.

När Mulsanne har slutfört produktionen när de trettio 6,75 Edition-bilarna har byggts kommer den helt nya Flying Spur att bli Bentleys flaggskeppsmodell, som höjdpunkten i Bentleys utsökta serie lyxiga bilar. Med Flying Spur för att få en hybrid drivlinje år 2023 symboliserar rörelsen Bentleys åtagande att förändra sig och dess resa för att definiera framtiden för hållbar lyxmobilitet. Världens mest eftertraktade lyxbilsmärke har redan tagit sitt första steg på vägen mot elektrifiering med lanseringen av Bentayga Hybrid - den lyxiga SUV-sektorns första, riktiga plug-in-hybrid och den mest effektiva Bentley någonsin.

Chris Craft, styrelseledamot, försäljning, marknadsföring och efterhand på Bentley Motors, kommenterar:

"Mulsanne har spelat en viktig roll för att bibehålla Bentleys position som global ledare inom segmentet lyxlimousin. Flaggskeppet för vårt modellprogram, dess livslängd är ett bevis på vårt pågående åtagande att handbygga de bästa bilbilarna i världen. Den nya Mulsanne 6.75-utgåvan är kulminationen på denna prestation.

Produktionen av Mulsanne kommer att avslutas under våren 2020, men detta beslut har tagits vid en tidpunkt då vi upplever en betydande kundbehov över våra andra befintliga modell linjer. Som sådan kommer vi att omfördela alla våra tillverkningskollegor som för närvarande arbetar på Mulsanne till andra verksamhetsområden. ”

Den verkligt unika Mulsanne 6.75-utgåvan av Mulliner firar en av de mest ikoniska bilarna i Bentleys berömda historia och kommer att baseras på den befintliga 530 hk, 1100 Nm Mulsanne Speed den mest föraren-fokuserade ultra-lyxiga sedan någonsin skapat. Subtila referenser till 6¾-liters V8 är tydliga över hela bilen:
De inre ventilorganen för "organstopp" ersätts av mönster som är avslutade med miniatyrversioner av motoroljelocket

Ett unikt 6,75 Edition-motiv är sytt i sätena och återskapas i krom-märkning för utsidan och motorrummet. Samma logotyp kommer att projiceras av LED-välkomstlamporna.

Fronten på klockan och mindre mätare kommer att innehålla schematiska utskurna ritningar av själva motorn.

På utsidan av bilen kommer glans svart ljusartiklar att accentuera den enskilda kundens val av målarfärg, men med strålkastare och baklampor inslagna i ljust krom. Mörka nyansbehandlingar till Flying B-motorhuvmaskot, Mulliner Serenity-kylargaller och avgasbehandlare ger definitionen framför bilen, medan det 21-tums Mulsanne Speed-hjulet med 21 tum har en unik ljusbearbetad finish med glans svarta fickor.

Under motorhuven kommer motorintagsgrenröret att vara färdig i svart i stället för det traditionella silveret, och motornummerplack - traditionellt signerad av hantverkaren som byggde motorn - kommer att undertecknas av Bentleys ordförande och verkställande direktör, Adrian Hallmark.

Överflödet av unika funktioner fortsätter inne i kabinen. Erbjuds i fyra enkeltonhudar - Imperial Blue, Beluga, Fireglow och Newmarket Tan - en skräddarsydd färgdelning och lägger sedan till accenter i Silver tvärs över hytten genom sätesrör, accentskinn runt mittkonsolen, djupa högen övermatade bindningar och accentfärgen visar genom det perforerade skinnet till sätena och dörrinsatserna. Mittkonsolstacken, tillsammans med den bakre kabinkonsolen, kommer att färdigställas i silvermålad faner - med en unik metallminnesplatta monterad på den främre konsolen. Fascias och midjesträckor kommer att vara färdiga i högglans Grand Black, där den senare också innehåller skär i Dark Engine Spin Aluminium.

Bentley Mulsanne är en ikonisk fyra-dörrarsalong som satte riktmärket i lyxsektorn när den först dök upp 1980. Mulsannes 6¾-liters motor, designad, konstruerad och handbyggd i Crewe, England, är också världens längst fungerande V8 av sin typ i kontinuerlig produktion. Den kraftfulla motorn användes först i Bentley S2 1959 och även om den har omformats många gånger under årtiondena förblir de grundläggande principerna och dimensionerna som har definierat motorn under sex decennier samma.

Källa: Bentley Motors 2020-01-14
Googleöversättning