RREC 50 YEARS BADGE TILL HANS GEHLINNu har det hänt, ännu en 50 årsbadge är utdelad. Badgen överräcktes högtidligen i Hans och Ulla Gehlins ståtliga, engelskinspirerade, bostad i Sala.

Hans har med den äran varit aktiv i RREC under många år. Allt började med att Hans i slutet av 60-talet lärde känna ikonen Nils-Erik Sundblad i Gysinge.

Intresset för Rolls-Royce var därmed lagt. Hans stora bilintresse har han haft sedan barnsben. Redan som 18-åring inköptes bland annat en Austin-Healey och Ford Mustang GT. Hans kommer dessutom från en i generationer mycket bilintresserade familj. Far och farfar lade grunden, bland annat som racingförare.

1969 införskaffade Hans sin första Rolls-Royce, en Phantom II likbil, följt av bland annat Silver Shadow, 20/25 och Corniche. Den senare inköpt, mycket sliten, från Dallas och är sedan länge förvandlad till en riktig skönhet med ny lack, klädsel och motor.

Även en del sportbilar står numera i Hans och Ullas garage.

I klubben har Hans suttit med i styrelsen i 10 år från starten, bland annat som vice ordförande, kassör och har haft hand om klubbshopen. Han har dessutom anordnat 12 stycken uppskattade Silverrallyn i klubbens regi och vem vet, kanske det blir fler.

Vi önskar Hans Gehlin många fler aktiva år i klubben!

Vid pennan
Per Östlund
ordförande