Rolls-Royce Motor Cars - "The Rose Phantom"

En förtrollande ny Rolls-Royce Phantom har beställts av en Stockholmsbaserad entreprenör med en extraordinär passion för blommor. Han, med hustru och två av fyra barn uppkallad efter blommor, utmanade Rolls-Royce Bespoke Collective bestående av designers, hantverkare och ingenjörer, att föreställa sig en bil som fördjupar sina åkande i en förödande blommig scen. Resultatet är en fristad för verklig lyx, en vision av blommor, skapad med en miljon broderade sömmar.

Torsten Müller Ötvös, verkställande direktör, Rolls-Royce Motor Cars, kommenterade, ”The Rose Phantom är en fantastisk iteration av en modern Rolls-Royce. Våra extraordinära hantverkare på Home of Rolls-Royce har med denna bil uppnått något som bara kan beskrivas som sublim. Vårt skräddarsydda kollektivarbete är världens bästa. När jag tittar på skapelser som denna bil är det med en känsla av stolthet att jag vet att dessa färdigheter inte kunde replikeras någon annanstans i världen. Detta är utan tvekan ett av de största Rolls-Royce-fantomerna i sin generation. ”

Rose Garden at the Home of Rolls-Royce i Goodwood, West Sussex, fungerade som den främsta inspirationspunkten för Ieuan Hatherall, en skräddarsydd designer för Rolls-Royce.

Denna rosenträdgård är den enda platsen i världen som fantomrosen odlas. Phantom Rose växer uteslutande för Rolls-Royce av den brittiska rosettförädlaren Philip Harkness of Harkness Roses och växer på innergården i markens Global Center for Luxury Manufacturing Excellence på Goodwood i West Sussex, England.

Ieuan Hatherall kommenterade, ”Det finns en transcendent skönhet när en rosenträdgård är i full blom. Beställaren ville skapa samma känsla av vördnad; ett överflöd av blommor för att lyfta andan och fira naturens dekadenta skönhet i Rose Phantoms lugna inredning. "

Peacock Blue-utsidan av Rose Phantom har en Charles Blue-tvinnad linje som sammanflätas organiskt som en ros stam, som kombinerar för att introducera ros motivet, en indikation på både färgerna och behandlingen inom. Hjulen eko designen och är utsmyckade med en tvinnad strimla, även i Charles Blue.

När man öppnar dörrarna möter man först broderiet på insidan av bakdörrarna, men det är inte förrän man kommer in i den bakre delen som man fullt ut möter den extraordinära utsträckningen av skapandet av satinsömmar.

Phantom Rose illustreras i olika mognadsstadier, från knopp till full blom, i en asymmetrisk design som verkar växa över takfodret, bakifrån av bilen. Markens fabelaktiga takljus för stjärnbelysning lyser upp scenen när rosorna är isär med individuellt placerade fiberoptiska ljus.

I det bakre delen antar Serenity Seating med en mjuk kalvstödkudde den inverterade färgvägen på utsidan, eftersom överdådig Charles Blue-läder är accentuerad med Peacock Blue-rör. Härifrån kan man beundra Phantoms galleri, skapat som en mittpunkt i interiören.

Stammar av broderade rosor klättrar genom glasfläktens fascia, vilket ger ett skådespel för bilens passagerare.

På begäran av beställaren introduceras färg i form av påfågel och Adonis Blue-fjärilar, som ger rörelse till det eleganta motivet.

Hans familj spelade också en kreativ roll; hans fru designade paraplyerna medan hans dotter, Magnolia, definierade den yttre nyansen av detta fantom.
Beställarens kommentar: ”Jag ville ha blommor och rosor överallt. Det blev ett fantastiskt konstverk. ”Källa: Rolls-Royce Motor Cars 2019-12-11
Google översättning