RALLY OCH KULTURDAG VID SPELBO GÅRD OCH MÅLHAMMARS SLOTT

RREC & AHK R-R/Bentley Sektionen bjöd den 18 augusti in till Michael Insulanders Spelbo Gård med garage. Därefter visade Sven Berg sitt anrika slott Målhammar.

Gräset var nyklippt och gårdsplanerna krattade när ett tjugotal Rolls-Royce och Bentley svängde in på Spelbo, strax söder om Enköping. Morgonsolen sken och luften var frisk.

Bland efterkrigsbilarna märktes en enda förkrigsbil, Magnus Westlunds Bentley 4½-litre 1928. Efter finparkering samspråkades det livligt mellan gamla och nya klubbmedlemmar.

Familjen Insulanders döttrar Anna Maria och Isabella hade dukat upp ett bord på gårdsplanen där det bjöds på kaffe med bullar och annat gott för de drygt 40 klubbmedlemmar med gäster som anlänt.

Michael berättade kort om gården och öppnade portarna till garagen med Rolls-Royce Silver Cloud 1958 (chassinr SFE21) och Rolls-Royce Silver Spur 1987 (chassinr HCX 215). Michael visade också upp sin stora Märklinjärnväg.
 

I kortege rullade bilarna sedan vidare till hamnen i Enköping där de parkerades på kajen tillsammans med deltagarna i British Sportscar Meeting, som samtidigt hade sin årliga träff.

Lunchen intogs på Bistrot Bombance, en ”äkta” fransk bistro med flera utmärkelser i White Guide. Mätta och belåtna ställdes färden mot Målhammar.

Där tog Sven Berg, fd ägare av BMW-anläggningar i Stockholm emot oss och berättade om sin tid som bilförsäljare och historien om hans anrika slott och gård som han för några år sedan förvärvade i konkurrens med Zlatan.

Det ursprungligen mycket stora slottet byggdes under 1640-talet av Lennart Torstensson, fältherre i 30-åriga kriget. Slottet har under Svens tid genomgått en genomgripande renovering.

Vi fick en exklusiv visning av den privata våningen. Innan avfärden intogs fika i ”Gula Stallet” på Målhammar. En lyckad dag, synnerligen välarrangerad av Michael Insulander med familj, samt Rune Sahlberg.

Text: Olle Ljungström
Foto: Rune Sahlberg


Här finns fler bilder - klicka här!