Inbjudan till Årsmötesrally 1-3 juni 2018 och
kallelse till Årsmöte i RREC svenska sektion den 3 juniSöderköpings Brunn                Tyrislöt                                                   Stegeborgs slottsruin

Programmet i korthet
Årsmötesrallyt 2018 går av stapeln i natursköna östra Östergötland. Välkomna till Söderköpings brunn.
Vi samlas fredagen den 1:a juni och äter gemensam middag kl 19. http://soderkopingsbrunn.se/

På lördagen kör vi kl 9:30 i kolonn till fiskeläget Tyrislöt i S:t Annas skärgård, där vi besöker Skärgårdsmuséet, dricker kaffe och rastar. Kl 11 kör vi vidare till Stegeborg och äter lunch kl 12. Efter lunch, guidning på slottsruinen och presentation av Svenska sjöräddningssällskapet. (Om de inte är upptagna med räddningsuppdrag.) http://www.stegeborg.se/

Eftermiddagen är fri. De som vill åker gemensamt med Kalle Giertz till en byggnadsminnesvårdsdag vid Edgards Hus på norra Lagnö. www.edgardspalagno.se Övriga kan utnyttja hotellets SPA-anläggning, vandra i Söderköping eller göra något annat.

Kl 19 möts på hotellet vi för kvällens middag.

På söndag; årsmöte kl 9:30 på hotellet. Därefter ”På återseende.”

Kostnad för hela rallyt, exklusive drycker, blir för 2 vuxna i dubbelrum 3 300 kr/person och för en vuxen i enkelrum 4 250 kr

Detaljerat program

Dag 1. 1:a juni.
Färd från hemorten till Söderköpings brunn, 1,7 mil från Norrköping, 18,5 mil från Stockholm via E4 eller 17 mil den vackrare men långsammare vägen via Jönåker och Kvarsebofärjan.
Vi parkerar skyddat i brunnsparken och checkar in på hotellet, minglar och hälsar på alla gamla bekanta och nya medlemmar. Kl 19 serveras buffémiddag på hotellet. Dryck, vatten ingår. De som vill ha annan dryck kan köpa biljetter i receptionen för betalning av dryckerna under middagen. (80 kr/glas vin, 60 kr/starköl och 30 kr/lättöl, Coca-cola etc.) Buffémiddagen ingår i anmälningsavgiften. Hotellet betalar var och en på plats.

Dag2. 2:a juni
Efter frukost kl 9:30 kör vi i kolonn väg 210 österut 4,3 mil genom det natursköna landskapet över Lagnöbron ända ut till fiskeläget Tyrislöt i S:t Annas skärgård. Där parkerar vi vid campingen och får kaffe m.m. De som vill går sedan till lilla Skärgårdsmuséet, som sköts av hembygdsföreningen. Är vädergudarna på gott humör är det väl värt att strosa runt i fiskeläget. Kaffe med bulla och kaka samt museibesöket ingå i anmälningsavgiften.

Kl 11 kör vi sedan i kolonn 2.8 mil mot Stegeborgs Hamnkrog för lunch. Vi kör 1,7 mil västerut på väg 210 till avfart höger mot Stegeborg, följer skyltningen till Stegeborgs slottsruin och parkerar vid slottet. Lunchen serveras kl 12. Det är viktigt att vi är i tid. Lunchen med däri ingående dryck, lättöl eller vatten, ingår i anmälningsavgiften. Annan dryck betalas direkt till restauranten.
Efter lunch får vi en guidning av slottsruinen. Guidningen ingår i anmälningsavgiften.

Sjöräddningssällskapet kommer och presenterar sin verksamhet, om de inte är upptagna av räddningsuppdrag.

Eftermiddagen är sedan fri. De som vill kan köra tillbaka till Söderköping eller ta en tur genom den vackra omgivningen. Det går även att utnyttja hotellets SPA. Gör vad ni vill men var tillbaka på hotellet i tid till middag.
Det finns också möjlighet att, för de som så önskar, åka med till Edgars Hus på norra Lagnö. Edgars Hus är en 100 år gammal villa med en intressant historia.

Den 2 juni pågår det en byggnadsminnesvårdsdag där, till vilken vi får ansluta oss på eftermiddagen. Där finns experter som kan redogöra för ämnet och visa huset. Läs om Edgars hus på www.edgardspalagno.se. Besöket är kostnadsfritt. Kalle Giertz kommer att leda kolonnen till Edgards hus.

19:00 samlas vi till mingel och drink.
19:30 sätter vi oss till bords till festmiddagen. Vatten ingår i middagen. Om biljetter för annan dryck, se ovan. Under middagen får vi berättelser från Söderköping och dess historia.

Dag 3. 3:e juni
9:30 börjar årsmötet. Det hålls på hotellet. Har du förslag, synpunkter eller frågor, anmäl dem till styrelsen minst 60 dagar före mötet (den 4 april) om du vill att de behandlas som motioner. Se föreningens stadgar.

Tack för den här gången och på återseende.

Betalning:
Deltagaravgift betalas till RREC 5965-7528 med 1 500 kr för de som anländer på fredag och 1 175 kr för de som anländer på lördag. Barn under 13 år betalar 750 respektive 575 kr. Små barn där föräldrarna svarar för maten, betalar ingen avgift. Det gör inte heller de som kommer på söndag och endast deltar i årsmötet. Betala och anmäl senast den 20 maj.
Se anmälningsblanketten.

I deltagaravgiften ingår middagar på hotellet, entré och kaffe mm i Tyrislöt samt lunch och visning i Stegeborg enligt ovan.

Hotellrum, drinkbiljetter mm betalas direkt till hotellet. Hotellrummen med frukost kostar: dubbelrum 900 kr och enkelrum 1 375 kr per person och natt.

De som önskar rum med extrasäng, barnsäng eller liknande får kontakta hotellet direkt.

Välkomna

Kalle Giertz                                     Lars Nord
0705229258                                   0703957558

Länk till anmälningsblankett