Nytt namn presenteras

ROLLS-ROYCE CULLINAN
 

13 februari 2018, Goodwood

 

För tre år sedan på Financial Times-sidorna tillkännagav Rolls-Royce världen att det skulle skapa en helt ny, livlig bil som skulle omdefiniera lyxresor genom att göra det oanvändbart, överallt. Sedan den dagen har världen väntat och väntar på att denna nya Rolls-Royce.

 

Idag är väntetiden nästan över, eftersom Rolls-Royce bekräftar att sin nya bil kommer att kallas Cullinan.

 

"Namnet Cullinan har gömt sig i ren syn eftersom vi avslöjade det som projektnamn för några år sedan, säger Torsten Müller-Ötvös, VD för Rolls-Royce. "Det är det mest passande namnet på vår extraordinära nya produkt. Cullinan är en bil av sådan klarhet med syfte, sådan felfri kvalitet och värdefullhet, och sådan närvaro att den rekalibrerar skalan och möjligheten till sann lyx. Precis som Cullinan Diamond, den största felfria diamanten som någonsin hittats, framträder den när den är perfekt och existerar över alla andra. "

 

Berättelsen om hur denna nya Rolls-Royce kom för att bli namngiven Cullinan är själv en av strävan efter perfektion. Rolls-Royce Cullinan har som en diamant gjort en fascinerande resa. Från Afrikas och Mellanösterns sårande öknar till de islösa snöarna i Polcirkeln; från den skotska höglands gräsbevuxna glans till de höga kanonerna i Nordamerika har designarna, ingenjörerna, hantverkarna och hantverkarna i House of Rolls-Royce format, testat och polerat denna unika bil för att eliminera eventuella fel och göra det obevekligt, lätt och smidig överallt.

 

"Vi var inspirerade av episka processer, under många årtusenden, som gick in i skapandet av Cullinan Diamond. Namnet belyser de många aspekterna av vår nya bilens löfte. Det talar om uthållighet och absolut soliditet inför de största pressen; det berättar om sällsynthet och värdefullhet och det hänvisar till The Hons banbrytande, äventyrliga anda. Charles Rolls och den tekniska innovationen av Sir Henry Royce; och det talar självklart om absolut lyx, vart du vågar i världen "fortsatte Müller-Ötvös.

 

Cullinan är den andra Rolls-Royce som sitter på toppen av företagets nyligen tillkännagav helt nya proprietära aluminiumramen "Architecture of Luxury". Unikt och oöverträffat i sin glans scintillerar varje fasett av Rolls-Royce Cullinan.

 

Müller-Ötvös avslutar: "Helt enkelt är namnet Cullinan perfekt och briljant." 

 


Källa: Rolls-Royce Motor Cars