1930 Rolls-Royce Phantom II Town Car

Tillverkare Rolls-Royce Ltd. Derby, England.

Chassinr 69WJ, karossnr LU95 (Firewall), 6-cylindrig OHV-motor på 7.6 L. WJ-serien omfattade 1WJ till 134WJ.

Denna bil är helrenoverad av NCM. Liksom Phantom I:an är det Brewster som levererat karossen (den andra på detta chassi) och en del av denna har liknande rottingmönster. Bilen såldes av Rolls-Royce representant i New York, J.S. Inskip 1931 med en Trouville kaross. Priset var enligt NCM:s chassis record $23 000. Man köpte 1935 tillbaka bilen varefter Brewster designade en ny kaross inför 1936 års New York Auto Show.

Filmstjärnan Constance Bennett föll för den fräcka designen, betalade $17 000 och lät transportera hem bilen till egendomen i Holmby Hills i Los Angeles. I Hollywood uppskattades fordonet så till den milda grad att den blev stjärna i en rad filmer. Constance Bennett hyrde ut bilen för $250 per dag och med det gaget dröjde det inte länge förrän den var betald. Andra filmstjärnor såg med stor avundsjuka att Rollsen tjänade mer än de!

Många finkännare anser att just detta exemplar är den vackraste town car som någonsin tillverkats, alla bilmärken inkluderade. Jag förstår dem. När jag första gången för ett antal år sedan fick se den på nära håll föll jag platt till marken. Bilen är en av NCM:s sex vinnare av Best Of Show vid Pebble Beach Concours d'Elegance.