Kära Rolls-Royce & Bentley vänner!

Rolls-Royce Enthusiasts´Club har fått en inbjudan från Svaneholms Slott att komma och visa upp våra fina bilar i slottsträdgården i samband med deras Antikmässa lördag 2 september (som pågår 2-3/9).

Vi blir bjudna på fritt inträde till antikmässan samt en guidad tur antingen inne på slottet (i den mån det går) eller en yttre guidad tur där det berättas om historien runt slottet och dess forna historiska ägare t ex Rutger Macklean (1742-1816).
 

Program - Lördag 2 sep 2017  
09.30-09.55

Samling vid Dollarstores parkering på Meteorvägen 10 strax intill Statoil/ Circle K- macken i Staffanstorp.  Beläget längs väg 108, ett stycke söder om Lund. Enkelt för alla att hitta hit.

10.00

Avfärd från Staffanstorp till Sövde Musteri. Ett gammeldags musteri där privatpersoner kan lämna in sina äpplen och få gjort must på dem. Sövde musteri har också många fina produkter i sitt sortiment, förutom mustsorterna tillverkar man bl a en äppel brandy, en Pommeau med Sövde tvist.

Kanske gör man också världens godaste glögg, tänk dig en god äppelmust gjord på lokal producerade äpplen som man sedan kryddar upp och gör  glögg av, alkoholfri i grunden, än mer fantastisk spetsad med t ex vit eller mörk Rom.
 

Vi anländer hit ca kl 10.30 och välkomnas med ett litet glas lokalproduce-rat 2 %-igt  bubbel.

www.sovdemusteri.se
 

11.10-11.15

Avfärd från Sövde Musteri till anrika Sjöbo Gästgifvaregård för att här inta en god lunch med dessert & kaffe.  Bord bokat till kl 11.30.
Körtiden hit är ca 12 minuter. Vänligen ange ev. allergier etc.

www.sjobogastgifveri.se
 

12.25-12.30

Avfärd från Sjöbo Gästis, vi kör till Vollmers spettkaksbageri som ligger några få minuter bort.
 

Vi får berättat för oss och visat bageriet och möjlighet att köpa ”spiddekaga” eller som undertecknad kallade det för som liten ”spillekaga” för det var ju precis det man gjorde. Det fanns smulor överallt då man åt ”spillekaga”.
 

Tyvärr så lyckades Svaneholm pricka in Antikmässan precis den enda dagen på året då ägarparet inte kunde vara på plats då de var bjudna till vårt grannland i väster för att fira födelsedag.

Men vi får ändå en underhållande visning av bageriet av deras son om hur det går till att baka spettekaka. Och förstås en möjlighet att köpa med oss allt från bräck till hela stora ”spiddekagor”

www.spettkaka.net
 

13.10-13.15

Avfärd från Spettkaksbageriet mot Svaneholms slott där vi stannar några timmar och ställer upp våra bilar vackert framför slottet. Antikmässa & guidad visning.

www.svaneholm.com
 

 

Kostnaden för evenemanget är 150 kr som betalas vid samlingen.

Anmälan senast tisdag 29 augusti, helst per mail, till:
goran.berg@rrec.se eller tel. 0708 108 118
 

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

 

Kenneth Pilo
Arrangör, tel 0708 411 511

 

Göran Berg
Distriktsansvarig RREC Skåne
(som tyvärr är bortrest helgen 2/3 sept)