ROLLS-ROYCE MOTOR CARS BRINGS SEVENTH GENERATION OF PHANTOM TO AN END

23 februari 2016, Goodwood

Rolls-Royce Motor Cars koncernchef Torsten Mueller-Oetvoes, har meddelat att den nuvarande Phantom kommer in de sista stadierna av sin berömda liv i 2016. Detta meddelande följer de senaste nyheterna som Rolls-Royce Motor Cars har börjat testa sin all- ny aluminium arkitektur, som kommer att ligga till grund varje framtida Rolls-Royce anländer i marknaden från början av 2018. Han meddelade också att Phantom Coupé och Drophead Coupé modeller inte kommer att förnyas i framtiden. Dessa två magnifika Phantom modeller kommer att sluta sina liv med en särskild samling av endast 50 mycket önskvärda bilar att kallas Phantom Zenith.

 

Den nuvarande sjunde generationen Phantom startade produktionen i Goodwood över 13 år sedan och blev snabbt den grund på vilken renässans Rolls-Royce Motor Cars byggdes. Ett storartat graciös och kraftfullt uttalande av märkets anspråk på mycket toppen av super lyx, är Phantom VII nu närmar sig slutet av sin produktion.

 

Under november i år kommer build av de allra sista Phantom Coupé och Drophead Coupé på Goodwood fyllas. Dessa modeller kommer inte att ersättas. Samlare runt om i världen kommer att vara glada över att få veta att en spektakulär samling av 50 unika Coupé: s och Drophead Coupé, kallad Phantom Zenith, kommer att byggas för att fira slutet av produktionen av dessa verkligt exceptionella bilar.

 

Rolls-Royce kommer också att bygga de senaste Phantom VII limousiner i år.

 

Torsten Müller-Otvos, sade: "Jag är stolt och glad att kunna meddela att en ny Phantom är på väg - en modern och vacker Phantom förstärkt med spjutspetsteknik och design innovationer. Alla nya Phantom är ett historiskt och viktigt ögonblick i bilens historia och vi arbetar hårt på att finslipa Phantom VIII. "

 

Rolls-Royce Motor Cars återställa riktmärke för lyx bilar under 2003 när det lanserades Phantom VII, en bil som har varit höjdpunkten av ren lyx för de senaste 13 åren. Under dessa år Rolls-Royce skapat många fantastiska Phantoms som bedövade världen med sin skönhet och omdefinierat begreppet ren lyx bilismen.

 

Nu är det dags att ta nästa steg i lyx resa.

 

Phantom VII - Fortsätta att ställa lyx riktmärke även när det förbereder sig för att lämna den internationella arenan

Även när det förbereder sig för att lämna den internationella arenan, kommer Phantom VII fortsätter att sätta standarden för lyx bilismen med ett antal begränsade drivna samlar pjäser, som alla kommer att bli den sista av deras linje.

 

För att markera sin exit kommer Rolls-Royce Motor Cars "Bespoke designavdelning skapar mest Skräddarsydda exempel på varje Phantom modell hittills - coupé, Drophead Coupé och Limousine. Samtidigt den hantverkare som bygger varje Rolls-Royce bil att rulla ner linjen hemma hos Rolls-Royce på Goodwood är redan förbereder sig för det mödosamma arbete som kommer att gå in i dessa mycket speciella slut bilar.

 

Zenith - Själva toppen av fordons kompetens

Den första av dessa specialsamlingar kommer att namnges Zenith, och kommer att vara de sista någonsin Phantom Coupé och Drophead Coupé modeller tillgängliga för uppdrag från Rolls-Royce Motor Cars.

 

"Som namnet lovar, kommer Zenith vara höjdpunkten; den bästa i sitt slag; den högsta standarden uppnås genom vilken allt annat bedöms ", säger designchef, Giles Taylor. "Zenith blir summan av alla de bästa egenskaperna hos Phantom Coupé och Drophead Coupé, med några överraskningar till. Vi räknar med stor efterfrågan på dessa 50 fina bilar som vi inte betrakta deras gelikar igen. "

 

Sådana överrasknings funktioner kommer att innehålla en baklucka Hosting området; laseretsad armstöd som skildrar den ursprungliga lanseringen platser av 100EX i Villa D'Este och 101EX i Genève; Skräddarsydda instrument rattar och en särskild behandling av den ikoniska Spirit of Ecstasy statyett. Varje kund får också en "pengar inte kan köpa" bärbara minne av hans eller hennes inköp, medan bilar kommer att erbjudas till kunder i en smak av minnesvärda färgkombinationer från Rolls-Royce historia.

 

Phantom VII - Återkomsten av höjdpunkten av fordons kompetens

Lanseringen av den sjunde generationen Rolls-Royce Phantom, den 1 januari 2003, var mycket mer än avslöja en ny super-lyxbil; Det signalerade the 21st Century renässans av världens mest berömda lyxbil varumärke och den första glimt av ett mästerverk som snabbt etablerat sig på toppen av fordons kompetens, vilket leder där andra kan bara försöka följa.

 

För de senaste fem åren, och i avsaknad av publicitet, designers, ingenjörer och hantverkare hade övervakat födelsen av ett flaggskepp Rolls-Royce bil och state-of-the-art produktionsanläggning på Goodwood Estate i södra England. Utan motstycke inom bilindustrin, uppnåendet var desto mer förvånande för ett varumärke som axlade vikten av fordonsindustrin historia och för vilka förväntningar på framtiden var riktigt mycket hög.

 

Från lanseringen Rolls-Royce Phantom visat sig en värdig mottagare av den berömda Spirit of Ecstasy statyett. Från dess Pantheon galler lång bakre överhäng, designen var helt klart en Rolls-Royce. Varje vinkel avslöjade en djärv men ändå elegant bil med väg närvaro som var oöverträffad.

 

Från och med 2005 har nya varianter av Phantom VII tillsattes. Först var Phantom Extended Axelavstånd, följt av den ultimata lyxiga öppen topp bilismen, Phantom Drophead Coupé under 2007 och under 2008, Phantom Coupé, Rolls-Royce sofistikerade Gran Turismo.

 

Alla dessa vackra bilar är tidlösa i sitt överklagande, och har varit en hörnsten i

Rolls-Royce Bespoke erbjudande till sina kunders avancerade krav, ger dem möjlighet att skapa individuella konstverk med sina framstående bilar. Idag, varje Phantom som lämnar hemmet av Rolls-Royce på Goodwood har Skräddarsydda funktioner. "Waterspeed", "Aviator", "Metropolitan", "Maharajah" och "Serenity" är några av namnen på Iconic Bespoke Phantoms som har trätt privata samlingar runt om i världen och kommer att leva under åren som några av de mest älskade Rolls -Royces någonsin.

 

Google översättning

 

Länk till original meddelandet från Rolls-Royce Motor Cars