Annual Continental Rally 7 - 13 september 2014  
Efter 4 år med internationella rallyn under den svenska sektionens flagg hade Mona-Lisa och Derek Illingworth fått uppdraget att arrangerea ett internationellt rally utanför Storbrittanien från moderklubben.

44 bilar var anmälda från 8 nationer och vi var 6 bilar från Sverige. Äldsta bilen var en Silver Ghost - 1924 från Nordirland och yngsta en Bentley Continental GT - 2004 från Sverige. Med på rallyt var även RREC´s ordförande Duncan Feetham med fru Vivien.

Rallyt var baserat i Hollands sydöstra del i Vaals som ligger på gränsen mellan Holland, Belgien och Tyskland. Här bodde vi på det luxuösa hotel "Kasteel Bloemendal". Härifrån gjordes sedan utflykter i närområdet både till Belgien och Tyskland.

Söndag 7 sep
Deltagarna anländer löpande under eftermiddagen och kör upp framför den imponerande hotellentrén där det blev många kära återseenden, när gamla vänner träffades igen.
Efter att alla fått deltagarförteckningen, program och rallyskyltar avslutades dagen med gemensam middag på hotelleet.

Måndag 8 sep
På morgonen träffades alla till frukost, utsövda efter i vissa fall, en lång resa dagen innan.
Dagens program var en mycket naturskön utflykt genom små byar till slottet Nercanne, precis vid Belgiska gränsen.
Efter att ha parkerat alla bilar inne på slottsgården, såg vi oss omkring inne på slottet och i trädgården.
Efter en stund bjöds vi på en aperitif på terrassen. Hotellchefen berättade historiken av byggnad och plats, innan det blev visning av vinkällaren och därefter lunch med trevlig samvaro där en lokal trubadur underhöll oss iklädd medeltida dräkt, men hans repertoar var något sparsam med två visor och två ackord på gitarren, men glad ändå.

Efter lunchen gick vi åter ut på slottsterrassen och då hade dimman som tidigare störde utsikten skingrats och vi bjöds på en fantastiskt vacker utsikt. Så småningom blev det dags för sakta återfärd till hotellet, där vi på kvällen samlades i baren för en drink och därefter middag med jazz musik underhållning.

Tisdag 9 sep
Dagens utflykt gick till Tyskland och museet Zinkhuetterhof Museum, där vi fick inblick i traktens industrihistoria.
Efter besöket på museet var vi inbjudna till "Gut Schwarzenbruch" en trevlig restaurang ägd av Peter Schmidt (RREC-medlem i Tyskland). Här möttes vi av hans fina bilar utsällda på restaurangens innergård. Här fanns också den välkände tyske Rolls Royce och Bentley kännaren, Hans Josef Rossfeldt, som skrivit många böcker om Rolls Royce och Bentley.

Efter välsmakande lunch tog många en underbart vacker väg hem till hotellet genom det som kallas "Mergeland Dutch Mountains". Ja, det finns faktiskt berg och dalar i Holland.
På kvällen till middagen på hotelleet underhölls vi av ordföranden i den nybildade RREC-sektionen Romande (fransktalande delen av Schweiz) som spelade Cellot och underhöll oss tillsammans med två damer, Corinne sopran och Ann piano, med musik och sång.

Onsdag 10 sep
Utflykt till den fantastiska "World Gardens" Mondo Verde i Landgraaf. Här finns 12 olika olika trädgårdar från Japan, Australien, Ryssland, Marocco etc och även en djurpark med tropikhus med underbart vackra fåglar. En fräck apa lade beslag på Bengt Olceder´s kamera i ett obevakat ögonblick. Kanske för en "selfie"?
Efter en grillbuffé till lunch var eftermiddagen till fritt förfogande.
På kvällen samlades vi som vanligt i baren för mingel och därefter middag med tillhörande musik, ett bekant band från Schwarzwald i läderbyxor. Här passade många på att dansa och stämningen var på topp som under hela detta trevliga rally.

Torsdag 11 sep
Torsdagen hade inge program utan var var en kunde disponerar dagen fritt.
Vi åkte till den lilla staden Valkenburg, där vi promenerade i det härliga solskenet. Vi besökte också en grotta, där 3000 människor sökt sin tillflykt under 2:a världskriget slutskede. Tyvärr var guidningen på holländska, vilket inte var så lätt att förstå, men det var trots det en upplevelse.
Efter en lätt lunch och lite shopping var vi åter på hotellet för mingen  i baren och därefter middag. Kvällen var fantastik. En show som vi sent ska glömma med sång och dans. Underhållningen avslutades med ABBA och musik ur mamma Mia - en fantastisk stämning

Fredag 12 sep
Sista dagens program var en båtfärd på floden Maas. Vis skulle ta oss till Maastrcht, där vi skulle parkera på kajen och äntra flodbåten. Efter att vi kört i helt fel riktning och lurat våra vänner som följt efter oss, blev det lite stressigt, men som tur var hann vi fram till båten innan avgång.

På båten avnjöt vi en god buffé medan vi gled fram på floden. Vi slussades från Albertkanalen till flocen Maas och tillbaka.
Kvällen bjöd sen på, förutom en vin auktion för lokal "charity" i baren, avslutnings Gala middag. Alla damer var vackert klädda och alla herrar i smoking.

Nu var det också dags för prisutdelning till äldsta bil, längst ifrån komna ekipage, vackraste bil etc. Vinnarna var; äldsta bil RR Silver Ghost 1924, ägare Raymond och Hazel Moffatt, från den Irländka sektionen. Längsta körsträckan uppnådes av två par från vår svenska sektion; Tommy o Ann-Christin Mårder och Clifford o Siw Hellzen.

Hotellets favoritbil blev; RR Silver Cloud III 1963, ägare Derek o Sylvia Freeman, Paulsbury sektion UK. Överblivna rallytallrikar såldes per donation till den lokal hjälp organisationen för barn. Den totala summan som blev uppnådd, inkl vinauktionen blev 1.370 Euro.
Kvällen avslutades med dans in på småtimmarna, innan det var dags för det tråkiga avskedstagandet av nya och gamla vänner.

Lördag 13 sep

Uppbrott
Några åkte tidigt, medans andra åt frukost i lugn och ro innan resan

Sammanfattning
Ett mycket lyckat rally, bra arrangerat med fint väder hela veckan.
Vi ser redan fram mot nästa års Continental Rally.
Prelimintärt har det ryktats att det ska gå i Blekinge, Sverige.
Tack Mona-Lisa och Derek.

Vid pennan
Lars NordFoto: Bengt Olceder


Mer bilder - klicka här!

www.rrec.se