Lyxbilstillverkaren Bentley ökade sin försäljning med 37 procent förra året och hävdar att efterfrågan är tillbaka på de nivåer som rådde innan finanskrisen slog till, rapporterar BBC News på nätet.

Det Crewe-baserade företaget sålde 7 003 bilar i fjol. En Bentley kostar ungefär från 1,4 miljoner kronor och uppåt.

USA är fortsatt bolagets viktigaste marknad. Där ökade försäljningen med 32 procent förra året och det såldes 2 021 bilar till amerikanska kunder.

Kina är den stora uppstickaren. Där nära fördubblades försäljningen till 1 839 bilar under fjolåret.

– Det har varit trevligt att se ett förnyat intresse för Bentley på etablerade såväl som på nya marknader förra året, säger Bentleys ordförande och vd Wolfgang Duerheimer till BBC.

Han räknar med att den nya Continental V8-modellen kommer att attrahera nya kunder i år.

December förra året var en mycket stark månad med en försäljningsökning på 69 procent jämfört med samma månad ett år tidigare. Decembersiffrorna lyftes av de första leveranserna av den nya Continental GTC-modellen.

Decembersiffrorna var de bästa sedan rekordåret 2007 och den andra bästa försäljningsmånaden i företagets historia, noterar BBC.

Men alla är inte lika nöjda. Företaget förhandlar fortfarande med facken om lönerna. I december sade personalen på fabriken i Crewe nej till ett tvåårsavtal. Facket hade rekommenderat de 2 700 anställda att acceptera en höjning med 4 procent år ett och med 3 procent år två.

Bentley ägs av Volkswagengruppen.